Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu

teren w 3d max

(1/5) > >>

EP07-1057:
Witam

Mam taki mały problem w 3d maxie (wersja 8) chodzi o stworzenie terenu.Czytalem poradnik ale jakoś mi to nie wychodzi.W skrypcie main zaznaczam Delanuay Mesh i zaznaczam teren ale po chwili kwadrat znika i nie daje sie nic zrobic czy może ktoś mi pomóc? mam jeszcze takie pytanko czy jest chętna osoba na forum ktora w razi problemów i pytań pomogła by mi żebym nie musiał zaśmiecać forum?  Z Góry Dzięki Pozdrawiam

PEKAP:
Mam nadzieję, że terenu nie robisz z 'boxa' (bo pisałeś, że kwadrat). Teren robi się z 'line'. I z tego co pamiętam linia musi być zamknięta (musi tworzyć "obwód zamknięty"). Następnie zaznaczasz tą linię, którą narysowałeś i Delanuay Mesh.

EP07-1057:

--- Cytat: "PEKAP" ---Mam nadzieję, że terenu nie robisz z 'boxa' (bo pisałeś, że kwadrat). Teren robi się z 'line'. I z tego co pamiętam linia musi być zamknięta (musi tworzyć "obwód zamknięty"). Następnie zaznaczasz tą linię, którą narysowałeś i Delanuay Mesh.
--- Koniec cytatu ---

Wszystko sie zgadza tylko wyskakuje mi błąd Could'nt open file for reading

Tomi:

--- Cytat: "Quark-t kiedyś" ---w skryptach do 3dmaxa brakuje pliku dll. Na szczecie plik ten znajduje sie w MaSzynie. Jest to cc3250mt.dll przy czym po skopiowaniu go do katalogu ze skryptami musisz zmienic nazwe na cc3250.dll
--- Koniec cytatu ---

Jeśli pomimo tego nadal będzie wyskakiwał ten błąd to znaczy, że skrypty w download są nadal skaszanione (ile to już? Rok, dwa? ;))
W razie czego zarzucam link do wersji, którą mam na kompie (nie wiem jaka to wersja, kiedyś była zapodana na forum):
http://td.aplus.pl/eu07/skrypty.rar

PEKAP:
Właśnie ściągnąłem skrypty z download i działają bardzo dobrze nawet bez przegrywania dll-a.

------

--- Cytuj ---W razie czego zarzucam link do wersji, którą mam na kompie (nie wiem jaka to wersja, kiedyś była zapodana na forum):
http://td.aplus.pl/eu07/skrypty.rar

--- Koniec cytatu ---

Te skrypty u mnie wogóle nie chcą się włączyć.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej