Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu
teren w 3d max
bohunIC:
A kolega ma 3250mt.dll katalogu 3d maxa? pozatym to żeby zrobic siatke to trza zaznaczyć obszar jednego poziomu i drugiego potem DELANUAY i bedzie siatka, na wszystkich scryptach jakie miałem działa. pamiętaj aby shape było połączone ze sobą! widze ze masz 3d wersje 8 hmm ja zauważyłęm że na wersji 7 po zapisie do scn i potem przy odpaleniu scn konsola exe nie rozpoznaje eventów i modeli, trzeba w nieskończoność klikać każdy event itd. proponuje wersje 4 jak dlamnie jest najlepsza!
tu masz scrypty http://rapidshare.de/files/24014126/scripts.zip.html
hunter:
Tylko, że wersje od 3ds max 5 w górę mają właśnie problem ze skryptami. BTW pomyliłem się w moim sposobie. Poniżej poprawny:
1. Usunięcie plików tmp.1.ele , tmp.1.node , tmp.1.poly i tmp.poly z katalogu scripts\eu07
2. Denaulay Mesh i ignorowanie errorów
3. Odpalenie triangulate.bat z katalogu scripts\eu07
4. Ponownie kliknięcie na Denaulay Mesh i otrzymanie tego co powinno się otrzymać :)
Sposób sprawdzony. Sam go używam, bo właśnie mam takie problemy jak ma kolega eu07-007 - nowa wersja 3ds max i kłopoty ze skryptami.
Quark-t:
Hunter, poslalem Ci skrypty. Sprawdź, bo to co opisujecie mnie się nigdy nie zdarzało :)
hunter:
Skrypty, które mi przesłałeś też nie chodzą. (testowałem na 3ds max 5 i 8)
bohunIC:
--- Cytat: "Hunter" ---Skrypty, które mi przesłałeś też nie chodzą. (testowałem na 3ds max 5 i 8)
--- Koniec cytatu ---
Hunter sciągnij sobie scrypty co wystawiłęm w moim poście wyżej!!! chodzą na 100%
Nawigacja
Idź do wersji pełnej