Symulator EU07 (i nie tylko) > Publikacje
proponuje TANIE LATANIE...heh
ABu:
--- Cytuj ---można porobić modele: awionetek, helikopterów, odrzutowców, bedzie niedługo taka realistyka że niepoznamy czy to MATRIX czy RZECZYWISTOSC
--- Koniec cytatu ---
Rozpoznamy. Po FPS.
Wiem, jestem okrutny :) Ale pomysł OK. Kiedyś sam myślałem, czy jakichś ptaszków albo innych żyjątek nie porobić.
Czomo:
Pomysł super coś konkretnego czy to ma tease jaką ustalisz czy jest trasa taka jaką AI ustali.
Iskra troche inaczej wygląda ale w końcu mamy samolocik i brakuje jeszcze ptaszków ale to by zabrało kolejne klatki i większą moc obliczeniową :D
bohunIC:
trasa jest ustalana przez tworzącego. robimy tkz 'tunel' w którym sie porusza nasz samolot, w tym przypadku jest to poprostu ROAD z texturowaniem alpha. samolot jest prostym modelem z uwagi na oszczędność FPS.
Tolein:
W/g mnie samolocik - dobry pomysl.
Może nie przesadzajmy z tą mnogością różnych dupereli, bo to wszystko waży, ale z tego co ja wiem, to samoloty latają wysoko i latwiej będzie dać taki cienki prostopadlościan z odpowiednią, transparentną teksturą (zżera mniej mocy).
Co do zwierzątek to można pomyśleć co zrobić żeby bylo jakoś tak fajnie i ladnie, a z malą ilością zżeranych zasobów...
Nawigacja
Idź do wersji pełnej