Symulator EU07 (i nie tylko) > Publikacje
Lokomotywa EP05
EU05:
W siodemce masz osobna dzwignie do bocznikowania, zas w czechach pozycje bocznikowania masz w kole nastawnika.
Jak masz pozycje bezoporowa szeregowa (pozycja 24.), to nastepna pozycja kola nastawnika to pierwszy stopien bocznikowania na ukladzie szeregowym. Po ostatniej, czwartej pozycji bocznikowania na ukladzie szeregowym, masz pierwsza pozycje jazdy rownoleglej. Ostatnia, 33. pozycja jazdy (9. pozycja rownolegla, a zarazem 37. pozycja kola nastawnika, to pozycja bezoporowa rownolegla. Potem kolejne 5 pozycji nastawnika jazdy odpowiada pozycjom 1.-5. stopnia bocznikowania na ukladzie rownoleglym.
Mam nadzieje, ze zrozumiales. ;)
Mariusz W.:
--- Cytat: "EU05" ---Mam nadzieje, ze zrozumiales. ;)
--- Koniec cytatu ---
Czyli wszystkie czynnosci zwiazane z przyspieszaniem lokomotywy serii EP05 wykonujemy nastawnikiem?
A czy niezaleznie od pozycji nastawnika (obojetnie czy na pierwszym obiegu, czy boczniki, czy drug uklad) dziala te samoczynne 'przerzucanie' pozycji?
Kozi:
na chłopski rozum to mniej więcej tak jak w ENie57 ? Chyba zrozumiałem to co wytłumaczyłe¶ ;]
EU05:
--- Cytat: "Mariusz W." ---Czyli wszystkie czynnosci zwiazane z przyspieszaniem lokomotywy serii EP05 wykonujemy nastawnikiem?
--- Koniec cytatu ---
.
Tak, tak samo bylo w EU05 (dane nt. pozycji nastawnika spisalem wlasnie z ksiazki o lokomotywach EU05).
--- Cytat: "Mariusz W." ---A czy niezaleznie od pozycji nastawnika (obojetnie czy na pierwszym obiegu, czy boczniki, czy drug uklad) dziala te samoczynne 'przerzucanie' pozycji?
--- Koniec cytatu ---
A co przez to rozumiesz?
kwasny1410:
Czy kolejne pozycje bocznikowania przerzuca się klawiszem "+" czy też klawiszem "/". Bo jak wszedłem na drug± bezoporow± to po wci¶nięciu "/" nie poruszył się ani nastawnik, ani ta dĽwignia obok...
Dodano po 12 minutach:
ale wpadka... to przecież dĽwignia nawrotnika :P
No ale nastawnik u mnie nie porusza się przy wł±czaniu kolejych pozycji bocznikowania.
Nawigacja
[#] Następna strona
IdĽ do wersji pełnej