Symulator EU07 (i nie tylko) > Publikacje

Lokomotywa EP05

<< < (2/40) > >>

Profeta:

--- Cytat: "Lanos" ---No zapowiada się bardzo nieźle. Tylko mam pytanko. Na jakiej trasce robiles screeny?
--- Koniec cytatu ---

Trasa to twórczość własna... gdzieś musze testować ten tabor ;)

--- Cytat: "Kozi" ---tyle ze oli zrobił ją do Maszyny 2 więc nie masz co marzyć o tym, że ją udostępni.
--- Koniec cytatu ---

Zabierając się za tego loka właśnie wyszedłem z tego założenia, że ta robiona przez Oli_EU ma być do MaSzyny SPT.

kruger:

--- Cytat: "Profeta" ---Brakuje mi jednak dokładniejszych danych na jej temat. Głównie chodzi o rozszyfrowanie wszystkich przełączników, gdyż na zdjęciach nie wszystkie podpisy są widoczne i nie znalazłem też żadnego jej opisu. Także gdyby ktoś posiadał materiały na temat tej kabiny to byłbym wdzięczny za kontakt.

--- Koniec cytatu ---

http://www.cmbydgoszcz.kolej.szczecin.pl/ET40/kabina_opis.htm zobacz to, moze cos bedzie pomocne.

Jaco:

--- Cytat: "Profeta" ---...
--- Koniec cytatu ---

No fajnie, że próbujesz podjąć się tego trudnego zadania...
Mała uwaga: konieczne jest poprawienie czoła EP05, gdyż jest ono za płaskie. 140, ani 141 też takiego nie miały. Poza tym trochę zachwiałeś proporcje pulpitu i okien w kabinie...
Jak napisał wcześniej Kolega EU05: jak rozwiążesz "boki" w nastawniku?

Życzę powodzenia w dalszych pracach!

Piotrek:

--- Cytat: "Jaco" ---Jak napisał wcześniej Kolega EU05: jak rozwiążesz "boki" w nastawniku?

--- Koniec cytatu ---

Może tak jak w EN57? Tam jest to zrobione w podobny sposób.

EU05:
Ale w EN57 nie ma bocznikowania na układzie szeregowym, co w czechach jest. Przypomniało mi się jedno (ale to niestety nie do wykonania - tak sądzę), że w czechach, jeśli wrzucasz parę pozycji na raz, to nastawnik "odskakuje" w kierunku pozycji zerowej, natomiast pozycje jazdy wrzucają się aż do momentu osiągnięcia pozycji wskazanej przez koło nastawnika jazdy, jeśli na kole wrzucisz pozycję szóstą i nie przytrzymasz koła nastawnika, silniki wskoczą na pozycję trzecią. Jeśli chcesz utrzymać pozycję szóstą, musisz trzymać koło nastawnika jazdy aż do osiągnięcia pozycji szóstej przez silnki. Ale to taki offtopic, nie sądzę, żeby w MaSzynie dało się coś takiego osiągnąć. ;)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej