Symulator EU07 (i nie tylko) > Publikacje

Lokomotywa EP05

<< < (29/40) > >>

Rahman:
Mam pewne pytanie dotyczące fizyki EP05: Otóż czy "piątka" w symku nie jest trochę za szybka? Do jazdy 160 km/h wystarczyła mi pierwsza pozycja bezoporowa i max. bocznik. Na ostatniej pozycji nastawnika lok bez problemu przekracza 160 km/h. Czy tak powinno być?

Krzysiek626:

--- Cytat: "Rahman" ---Mam pewne pytanie dotyczące fizyki EP05: Otóż czy "piątka" w symku nie jest trochę za szybka? Do jazdy 160 km/h wystarczyła mi pierwsza pozycja bezoporowa i max. bocznik. Na ostatniej pozycji nastawnika lok bez problemu przekracza 160 km/h. Czy tak powinno być?
--- Koniec cytatu ---

Jechałeś luzem czy ze składem?
Każdy pojazd ma zapas mocy potrzebny do rozpędzenia z pełnym obciążeniem. Jeżeli jechałeś luzem to naturalne jest że prędkości uzyskiwane są większe. Prędkość 160km/h to nie koniecznie jest prędkość maksymalna, możliwa do uzyskania dla loka. Jest to prędkość konstrukcyjna lub eksploatacyjna, a to nie to samo co można wycisnąć z loka.
Po za tym trzeba przestrzegać prędkości według wskazań konstruktora niezależnie od możliwości sprzętu. O ograniczeniach na trasie nie wspomnę.
Wszystkie loki w symku potrafią więcej: ET22 i EP09 ponad 200km/h troszkę mniej EU07 i 08. To samo EN57 i ED72.

Profeta:
Witam!
W poprzedniej wersji wszyscy narzekali, że EP05 jest za słaba i słusznie bo była za słaba. Teraz została wzmocniona i trzeba przyznać zachowuje się podobnie do EP09. Jak jest na haku ciężki skład i przynajmniej kilku pasażerów (bo w symku jak się doda pasażera to jakby 5 węglarek doczepił) to nadmiar mocy nie przeszkadza, wręcz przeciwnie. Nie wiem jak to jest z Czechami w rzeczywistości to niech się wypowie ktoś kto miał przyjemność nim jechać.
I powiedzcie mi jeszcze czy głośność wentylatorów jest dobra.
Pozdrawiam!

Loui:
Co do termometrów to radzę pogrzebać na Olszynce u elektryków podobno gdzieś się pałętają.

Profeta:

--- Cytat: "Loui" ---Co do termometrów to radzę pogrzebać na Olszynce u elektryków podobno gdzieś się pałętają.
--- Koniec cytatu ---

Tam raczej nigdy się nie znajdę :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej