Symulator EU07 (i nie tylko) > Publikacje
Wykolejnice
AtapiCl:
--- Cytat: Qba_S w 20 PaĽdziernika 2007, 15:53:58 ---Przeglądając ostatnio forum natrafiłem na ten (dosyć dawno już opuszczony) wątek na temat wykolejnic. Z powodu chwilowego nadmiaru wolnego czasu postanowiłem przyjżeć się bliżej problemowi modyfikowania właściwości DamageFlag torów. Doszedłem do wniosku, że nie jest możliwe edytowanie właściwości torów podczas uruchomiena symulatora (trzeba to zrobić przed, we właściwościach toru). Tory nie są obieketami aktywnymi, więc parametry takie jak DamageFlag, Quality czy Friction mogą być ustawiane tylko i wyłączne w momencie definiowania toru.
--- Koniec cytatu ---
Czyli wg. Ciebie nie działa wykolejanie i trzeba kombinować?
Już jaki¶ czas temu zrobiłem wykolejaj±c± wykolejnicę sterowan± eventami bez jakich¶ wydziwów ze zwrotnicami.
Jeszcze dzi¶ j± gdzie¶ powieszę...
EDIT:
Oto link:
http://www.sendspace.com/file/mb38xz
Qba_S:
Rzeczywiście, jest to prostszy sposób (w sumie nawet gdzieś wcześniej opisany), tyle że jak napisał @Paul:
--- Cytat: Paul ---Dzięki, działa, ale tu jest jeden problem - lok który przejeżdża mi przez tak± "wykolejnicę" ulega raczej zepsuciu a nie wykolejeniu, co trochę ¶miesznie wygl±da. Tamten patent z DamageFlag był lepszy, tylko dalej nie wiem jak zmieniać zdarzeniami DamageFlag toru (wyskakuje mi to okienko cannot find node Wk1tor_status).
--- Koniec cytatu ---
Sposób ze zwrotkami wygląda trochę realistyczniej :)
Tak czy inaczej kłócić się nie bedę, a poza tym MaSzyna służy do jazdy a nie wykolejania :)
Paul:
Baw się ze zwrotnicami jak masz wykolejnicę podwójn± na rozjeĽdzie...
Pozdr, Paweł
Nawigacja
IdĽ do wersji pełnej