Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

L-4268/LM-4268

(1/4) > >>

Prezydent Opacity:
Siemka, od jakiegoś czasu grzebię przy flircie3 łka i trochę utknąłem w miejscu przez brak materiałów jak ktoś ma jakieś dźwięki, zdjęcia wnętrza, zdjęcia z zewnątrz na tekstury itp. To prosił bym o podesłanie.

x_Zielu:
No parę niedociągnięć jest. Kilka pytań, bez negatywnego nastawienia, po prostu warto to ustalić:
- model robiony na wymiarach?
- model robiony konkretnie przez ciebie, nie jest to żaden konwert?
- masz jakieś doświadczenie w modelowaniu?
Patrząc tylko po screenie, to światła wyglądają bardzo słabo (tex), wózki, a konkretniej obręcze, wyglądają albo jakby tekstury nie miały, albo jakby miały ją bardzo słabo zrobioną, nie powinno to być białe. Do zrobienia nowa tex w dobrej jakości, ale to raczej wiesz. Myślę, że mógłbyś model podesłać komuś, kto robi modele do MaSzyny, aby obejrzał to i stwierdził, co jest do poprawy na tym etapie. Zdjęć na tekstury jest mało, chyba tylko to:
https://eu07.pl/forum/index.php/topic,7953.msg564211.html#msg564211
Ale wydaje mi się, że gdzieś były jeszcze zdjęcia wnętrza, ale nie mogę teraz znaleźć. Myślę, że jakby model przeszedł pozytywnie weryfikację od jakiegoś dewelopera, to albo ktoś z Warszawy mógłby sfocić takiego, albo w ostateczności ja mógłbym podjechać do Łodzi i zgromadzić trochę materiału.

Prezydent Opacity:
Model jest konwertem (legalnym) autorem jego jest GNATZED a sam model jest na licencji CC-BY-SA. Ja ten model przerabiałem tak żeby był zgodny z konfiguracją pojazdów z łka tzn. Dodałem jedną parę okien na człon, drugą parę drzwi, wydzieliłem lusterka z modelu i wymodelowałem kamery co myślę że wyszło całkiem spoko. Do wymodelowania zostały mi tylko nowe lampy. Co do tekstur kół to nie długo mam w planach zrobić swoje lepsze gdyż te są wzięte z paczki z modelem i nałożony jest na nie tylko efekt. Dodam jeszcze że pojazd ma dedykowaną kabinę ale tekstury w większości są tymczasowe i słabej jakości bo nie mam materiałów do zrobienia lepszych. A ekrany są zapożyczone z impulsa bo pythona się jeszcze uczę ale w przyszłości poczynię takowe do tego flirta.

Prezydent Opacity:
Dodaje jeszcze zdjęcie kabiny.

Hirek:
To moja kabina której miałeś nie wydawać i nigdzie pokazywać

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej