Symulator EU07 (i nie tylko) > Publikacje
Linia 546
Mariusz1970:
Pozwól, że zostanę przy swoim zdaniu.
Daras:
Trasa jest świetna, bardzo klimatyczna. Ale jeden minus to ciemność... U mnie nawet haslera nie widać (jednak dobrze by było wiedzieć, z jaką prędkością się jedzie... ;)). Czy jest jakaś możliwość zapalenia świateł w kabinie? Na forum znalazłem plik, który dodaje światła zewnętrzne, w miarę dobrze rozświetlające drogę (sądząc ze screenów), ale nie mogę go pobrać... Czy ktoś jest w posiadaniu tego pliku?
Mariusz W.:
Hunter miał w awatarze i podpisie screena z nocną kabiną EN57; kontaktowałem się z nim, ale niestety powiedział, że nie udostępni jej. :( Szkoda, bo akurat na jego trasie by się przydała.
hunter:
http://www.hunter.se-65.nuh.pl/download/maszyna/kabina-en57.zip - skopiować do /eu07-220204/dynamic/PKP/EN57 , wypakować metodą "Wypakuj tutaj".
Niestety, podświetlenie jest nieukończone i takie już zostanie. W dodatku po nadpisaniu kabiny, świeci ono przez cały czas (nawet w dzień). Wymagany jest plik light.tga z podświetlenia od EU07, chyba że mamy podświetlenia do EN57.
zbych:
Ja z owym plikiem miałem następujący problem?..
po skpoiowaniu, podświetlony był tylko Hasler, natomiast manometry białe???.. Dlaczego ... w pliku t3d @Hunter wykorzystał plik ..> light.tga
...//podswietlenie przyrzadow start
Parent: Hasler
Map: light.tga..,a dalej..?
....
Parent: main01
Type: Mesh
Name: podswietlenie_onMap: light-kab.tga
W związku z tym trzeba skopiowac plik light.tga,i zmienic mu nazwę na
..light-kab.tga.
To tyle co zauważyłem u mnie?
Pozdrawiam...
Nawigacja