Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Sceneria Tomaszewo - otwarte testy [aktualizacja w 1 poście]

<< < (6/14) > >>

Vanquish:
Z miłą chęcią zgłaszam się do nagrania dla maszynisty z poc. 41220.

matek123:
Mogę wziąć "41220, do Kortów jedzie pan za pociągiem 'cztery cztery sześć trzy zera'".

HeroPie312:
Wezmę: 41220, w Borkowicach wjazd podany wyjątkowo na tor nr 1.

Uważam jednak, że są one trochę zbyt proste i powtarzalne. Brakuje mi tutaj trochę różnorodności jak to jest w realu (wszędzie powtarza się tu fraza: "na tor nr x" a w realu słyszy się częściej typu "mechaniku dzisiaj wjeżdżamy na stacyjną jedynkę", "podany wjazd na pierwszy", "zmiana toru wjazdowego na jedynkę" etc) - ale to tylko moja opinia

Edit 1. Gdyby tu padł argument "ale instrukcja" to należy w takim razie dodać odbiór/bez odbioru na końcu komunikatu oraz na początku wywołać selektywnie

jakubg1:
Propozycje:

--- Kod: ---- 41220 do Bk!
- Słucham!
- Dziś zjeżdżamy na bok, na jedynkę, [dwójka jest zajęta]/[na dwójce są jacyś robotnicy, coś grzebią przy sieci].
- Dobra, dziękuję.

--- Koniec kodu ---

--- Kod: ---- 41220, wjazd podany.

--- Koniec kodu ---

--- Kod: ---- 41220 do Rypinka!
- Zgłaszam się!
- Jak będziecie jechać do Kaczyc, to uważajcie, tam SBL-ka "dwadzieścia osiem pięćdziesiąt siedem" będzie na stój, to tam śmiało dwudziestką możecie jechać.
- Tam nic nie stoi?
- Nie, nie, mamy jakąś awarię tylko. Technicy już jadą, ale nie będziemy was zatrzymywać.
- Dobra, dzięki.

--- Koniec kodu ---

O tym, że towar będzie przed Panem jechał, bym darował osobiście. Chyba że taki wymóg.
Jaka jest szansa, że na dwóch sąsiednich szlakach będzie ta sama usterka z fałszywą zajętością?
I zmieniłbym nazwisko Maszyński na na przykład Lipowicz, bo kiczem trąci.

--- Cytat: HeroPie312 w 22 Listopada 2024, 16:55:48 ---Edit 1. Gdyby tu padł argument "ale instrukcja" to należy w takim razie dodać odbiór/bez odbioru na końcu komunikatu oraz na początku wywołać selektywnie

--- Koniec cytatu ---
Nikt się w pełni nie stosuje do instrukcji.

robert357:
Nazwisko jak nazwisko, przecież takie istnieje.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej