Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Sceneria Tomaszewo - otwarte testy [aktualizacja w 1 poście]
bve2:
Podziwiam zapal w tworzeniu czegos nowego... Przejrzalem screeny i rzuca sie w oczy niedoskonalosc tego symulatora - brak mozliwosci mieszania tekstur teł i plynnego ich zachodzenia na siebie , co powoduje ze graficznie niestety odstaje od innych kolejowych symulatorow. Zwrocilem tez uwage na fakt ze chodniki przecinaja ulice - to blad do poprawienia na juz - mozna je zastapic przejsciami dla pieszych , o ile takowe mamy. A poza tym zycze wytrwalosci , bo do dopracowania jeszcze jest sporo... Piekny projekt!
mk1991:
Kiedy będziesz gotowy, nagram zapowiedzi dla SIP. Jak by co, mogę też nagrać siebie dla zapowiedzi albo ewentualnego ruchu radiowego, czy też jakiegoś kierpocia.
MaciejM:
Nagrania będą oczywiście potrzebne, natomiast scenariusze to pieśń przyszłości, za ich pisanie zabiorę się za kilka miesięcy dopiero.
Dodatkowo do scenerii skleiłem proste modele zaniedbanych, niskich peronów jedno- i dwukrawędziowych. Budowa jest modułowa po 20 metrów:
- moduł prosty
- moduł z obniżeniem do wejścia na peron
Są też różne wymienne tekstury:
- peron z żółtym pasem
- peron sama kostka
- peron ziemny
Dodatkowo prosty model barierki. Wszystkie materiały oraz pierwowzór znajduje się na stacji w Chojnicach, a zdjęcia na tekstury wykonałem sam w maju 2023 r.
Artysta51:
Witam , jak idą prace nad scenerią?
MaciejM:
Cześć, prace trwają.
Elementy gotowe:
- układ torowy
- prawidłowo działające rezonatory SHP
- przypisane wskaźniki i semafory, TOP-y
- uruchomiona SBL
- teren oraz roślinność na większości scenerii
- układ drogowy i ruch aut, w tym ruch aut na przejazdach kolejowych wstrzymywany przez opuszczenie rogatek
- prawie przejazdy są obsługiwane automatycznie przez nadjeżdżający pociąg, na każdym przejeździe jest ruch aut (są 2 przejazdy w granicy posterunku, które muszą być obsługiwane ręcznie)
- większość modeli budynków na scenerii ma wersję z nocnym oświetleniem
- otoczenie na ~70% scenerii
Brakuje:
- sieć trakcyjna
- tekstury tabliczek dla SBL, TOP
- dopracowanego otoczenia na ~30% scenerii
- scenariuszy
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej