Symulator EU07 (i nie tylko) > Publikacje
Lokomotywa EP02 do pobrania
EP08_015:
Nie wiem czy wiecie ale ep02 powinna mieć obsługę hamulca typu knorr.
o to pozycje:
dla pomocniczego - bez zmian
hamulec zasadniczy:
2 - jazda
. lub 4 - luzowanie
8 - hamowanie
5 - odcięcie.
Dla niewtajemniczonych.
Hamujemy popuszczając powietrze 8 po czym dajemy w odcięcie 5 by utrzymac odpowiednie cisnienie w przewodzie. aby wyluzowac naciskamy kropke lub 4. Mozemy luzować stopniowo napełniajac przewod najpierw 4 lub , a potem dac w odcięcie. I tak co chwile.
Jasniej już tego nie ujme.
hejnal:
Ja np nie uzywam klawiszy 3 5 8
Nie wiem po co one wogóle są. Zawsze uzywam albo 3 9 albo 4 . 0
Hubert1:
A ja 7 i 1 i nigdy nie wyhamowałem. Czy tą metodą co opisał EP08-015 można hamować w innych lokach?(sorry , za głupie pytanie ale nie wiem jak z tym jest)
Piotrek:
--- Cytat: "Hubert1" ---A ja 7 i 1 i nigdy nie wyhamowałem. Czy tą metodą co opisał EP08-015 można hamować w innych lokach?(sorry , za głupie pytanie ale nie wiem jak z tym jest)
--- Koniec cytatu ---
7 i 1 to klawisze hamulca pomocniczego (działającego tylko na lokomotywę), więc nie dziw się, że jadąc ze składem 20 węglarek nie wyhamowujesz :)
EP08_015 opisał hamowanie hamulcem Knorra (na razie nie ma go w pojazdach ogólnodostępnych).
Czomo:
Świetna lokomotywa ładnie zrobiona nawet korytarz wygląda konkretnie
ale mam zonka tylko kilka razy się przejechałem bo później mi już wyskakiwało Null Track i nie tylko dla niej ale takze dla Ty2,ET21 a SM31 z kabiną rozpedze do okolo 60 i mi się zawiesza komp jak w Mechaniku
Jak ktoś coś wie co sie stało to może mi to wytłumaczy
Pozdrowienia i wesołych świąt Czomo
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej