Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Odświeżenie otoczenia linii 053.

<< < (14/19) > >>

jakisrandomowynoob:

--- Cytat: Artysta51 w 05 Marca 2023, 14:08:13 ---chciałbym tam pociągnąć drogę

--- Koniec cytatu ---
To może być dość trudne, bo z tego co mi wiadomo, to wymaga zabawy w rainstedzie. Próbowałem kiedyś przez notatnik drogę dorobić i wyszła bardzo ładna, asfaltowa tęcza. Ale jak jest na to prostszy sposób, to się chętnie dowiem, bo na EC na zakładzie bym parę dróżek ulepił i może w końcu spróbował przepchnąć je do paczki.

Kuba_PL:

--- Cytat: Mechanick w 05 Marca 2023, 12:55:02 ---- 4 (1).jpg i 5 (1).jpg -> tutaj te ściany lasu ja bym wykasował, bo wygląda to po prostu źle.

--- Koniec cytatu ---
Tutaj właśnie jest problem. Chciałem to zrobić ale nie mogę znaleźć wpisu w scm. Tam gdzie się da zakrywam to normalnymi drzewami/krzakami ale z tym niestety nic nie zrobię.

matek123:

--- Cytat: jakisrandomowynoob w 05 Marca 2023, 14:17:01 ---
--- Cytat: Artysta51 w 05 Marca 2023, 14:08:13 ---chciałbym tam pociągnąć drogę

--- Koniec cytatu ---
To może być dość trudne, bo z tego co mi wiadomo, to wymaga zabawy w rainstedzie. Próbowałem kiedyś przez notatnik drogę dorobić i wyszła bardzo ładna, asfaltowa tęcza. Ale jak jest na to prostszy sposób, to się chętnie dowiem, bo na EC na zakładzie bym parę dróżek ulepił i może w końcu spróbował przepchnąć je do paczki.

--- Koniec cytatu ---
Teoretycznie prostą dla ozdoby po której nic nie będzie jeździć jest łatwo zrobić, bo podaje się współrzędne obu punktów końcowych i zerowe punktów kontrolnych.

--- Cytat: Kuba_PL w 05 Marca 2023, 14:59:51 ---
Tutaj właśnie jest problem. Chciałem to zrobić ale nie mogę znaleźć wpisu w scm. Tam gdzie się da zakrywam to normalnymi drzewami/krzakami ale z tym niestety nic nie zrobię.

--- Koniec cytatu ---
Możesz szukać lasów po nazwie materiału i podglądać gdzie na scenerii jest las, który widzisz w notatniku. Ewentualnie usunąć sbt, zmienić kolor trójkąta i szukać na scenerii (jak macie szybki komputer).

JAN21:

--- Cytat: matek123 w 05 Marca 2023, 15:00:11 ---
--- Cytat: Kuba_PL w 05 Marca 2023, 14:59:51 ---

--- Koniec cytatu ---
Możesz szukać lasów po nazwie materiału i podglądać gdzie na scenerii jest las, który widzisz w notatniku.

--- Koniec cytatu ---

--- Kod: ---scenery/linia053/scenariusz_os/l053_tri.scm
--- Koniec kodu ---
I pamiętajcie usuwać SBT po ingerencji w ściany lasów.

Kuba_PL:
O dziękuję bardzo. Pod wieczór zobacze czy działa, a .sbt usuwamy codziennie po jakiejś zmianie żeby przy kolejnych pracach było wiadomo co i gdzie robić ;)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej