Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Stan scenerii realistycznych na 2023-02
Ra:
Nie ma paczki "całościowej". Każda z części składowych: Linia 61 (Częstochowa Stradom – Herby – Lubliniec), Linia 61+144 (Lubliniec – Ozimek), Linia 181 (Herby Nowe – Kępno), Częstochowa Osobowa, Kaliska (Zduńska Wola – Częstochowa Osobowa), Opole, Tarnowskie Góry (Katowice – Lubliniec/Herby – Kluczbork – Kępno), Linia 139 (Katowice – Żywiec – Słowacja) — była tworzona przez innego autora, według innych standardów, przez co może wymagać innego zakresu poprawek. Póki co priorytetem dla mnie było połączenie tego razem i uzyskanie przejezdności, co się udało zrobić pod koniec ubiegłego roku (2022). Aktualnie jestem na etapie przygotowania rozkładów i uruchomienia ruchu pociągów, co pozwoli z grubsza sprawdzić poprawność sygnalizacji i wyeliminować błędy krytyczne (uniemożliwiające jazdę).
Nie przyglądałem się brakom tekstur. Paczki ze słupami nie udało mi się zlokalizować, zresztą po uruchomieniu ruchu planuję zająć się reorganizacją mocowań, może przy okazji ją znajdę. W Katowicach perony są bez tekstury, bo albo tekstura per7asfalt wypadła z paczki, albo jej nigdy nie było. Teren w wielu miejscach wymaga co najmniej wstawienia poprzeczek na niweletach, co jeszcze nie zostało zrobione. Jeśli coś możesz zrobić, to zastanów się, jakie zmiany mogłyby dać możliwie najlepszy efekt w najkrótszym czasie.
Ra:
Na koniec kwietnia 2023:
* Zmiany w plikach zebrałem w paczce linia61-230427.7z, która jest nakładką na wcześniejsze, począwszy od linia61-f2208.7z. Nie istnieje jedna wspólna paczka całościowa zmian, ponieważ nadal testuję na 21.04, a w paczce linia61-230225.7z jest aktualizacja składów do 22.11, które z kolei nie są zgodne z 21.04. Doprowadzanie do zamieszania ze składami to jest coś, czego nie potrafię pojąć. Niestety, ze względu na zmiany struktury plików musiałem zmienić zawartość plików SCN (zwykle staram się tego unikać, dlatego nadal zachowana jest struktura plików pomiędzy Stradomiem a Kochanowicami).
* Poprawiona jest infrastruktura pomiędzy Katowicami a Kluczborkiem, wstępnie przygotowana jest przejezdność do Kępna. Testowałem i poprawiałem głównie odcinek Lubliniec – Kluczbork, gdzie przygotowałem skrypty sterujące stacjami. Zmieniły się również pliki Lublińca, co było związane z wymianą przyległych blokad liniowych na LK143 — ze względu na posterunki odstępowe blokady są zrobione na izolacji, podobnie jak SBL. W misji "linia61_towarowy3" zrobiony jest przejazd osobowego Lubliniec – Kluczbork – Lubliniec i jedynie Kluczbork nie jest obsługiwany skryptem sterującym (z powodu skomplikowania stacji i nieprzeprowadzenia analizy pod kątem jej obsługi skryptem).
* Ulepszony jest generator skryptów sterujących stacjami. Nadal wymaga ręcznych poprawek, np. w zakresie przebiegów przelotowych trzeba ustawić kod przebiegu wyjazdowego (a mógłby się określać sam). Do dodania jest również zamykanie semaforów poprzez zajęcie izolacji. Mogłoby się również wykonywać automatyczne grupowanie rozjazdów. Niemniej w podstawowym zakresie generator skryptów sterujących działa już przyzwoicie — na tyle, że nie będzie problemem przygotowanie podstawowych skryptów dla kolejnych stacji.
* Ulepszony jest generator rozkładów z danych programu Timegraph. Działa podmiana nazw posterunków (ujednolicenie nazewnictwa), działa dodawanie informacji o szlaku, dane zapisywane do pliku rozkładu mają w miarę poprawny format. Wstępnie przygotowałem wyliczanie prędkości rozkładowej na podstawie kilometrażu stacji oraz czasu przejazdu. Czasem ostatnia linia ramki rozkładu się potrafi zepsuć.
* W edytorze zostały zlokalizowane niespójności w obsłudze ścian lasu. Pozwoli to wznowić prace nad przygotowaniem terenu do uruchomionych torów. W ramach testów zostały skorygowane lasy w okolicy Kluczborka.
Chciałem na koniec kwietnia złożyć paczkę całościową, jednak nie byłem w stanie przetestować poprawności wszystkich misji, więc ostatnia paczka jest nadal bazą do testów i po wykryciu błędów mogą się pojawić kolejne paczki z poprawkami. Nie udało się póki co uruchomić misji na trasie Katowice – Kalety – Kluczbork, trzeba by jeszcze sprawdzić kompletność rozjazdów i dodać kilka skryptów sterujących stacjami. Trzeba też przygotować kilkanaście składów towarowych. Za to w związku z dojazdem do Kępna wzrósł teraz priorytet powieszenia sieci trakcyjnej na górnych torach w Kępnie.
Nie mam obecnie jednoznacznego kierunku dalszych prac. Do dopracowania w edytorze RSF jest kwestia łączenia torów na krawędziach komórek, bo czasem potrafi się to zachowywać nieprzewidywalnie. W dalszej perspektywie jest dopracowanie regulacji sieci trakcyjnej oraz optymalizacja danych wysokości terenu oraz konwersja tras z Open Rails. Zapewne będzie ulepszany ruch pociągów pomiędzy Katowicami a Kępnem.
Nawigacja
Idź do wersji pełnej