Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Pomysły na rozwój exe
HeroPie312:
Może w takim razie podkłady w 3D?
pozdze:
--- Cytat: KibelAtomowy w 28 Stycznia 2023, 11:25:03 ---System dynamicznie generowanych ostrzeżeń dla szlaków. Raz jedziemy i tu będzie zwolnienie, innym razem tam, a innym razem opuszczenie pantografów. Brzmi ambitnie ale byłoby zaje...ekhem fajne.
--- Koniec cytatu ---
Zupełnie oderwany od rzeczywistości bajer. Jadąc daną linia maszynista ma mieć znajomość szlaku, a ty chcesz zgadywankę co za następnym łukiem nowego nas czeka.
jakubg1:
--- Cytat: KibelAtomowy w 28 Stycznia 2023, 11:25:03 ---System dynamicznie generowanych ostrzeżeń dla szlaków. Raz jedziemy i tu będzie zwolnienie, innym razem tam, a innym razem opuszczenie pantografów. Brzmi ambitnie ale byłoby zaje...ekhem fajne.
--- Koniec cytatu ---
To już raczej pasowałoby do generatora scenerii. A to najpewniej nigdy nie nastąpi. Bynajmniej takie coś raczej nie w exe, a jako oddzielny program.
--- Cytat: HeroPie312 w 28 Stycznia 2023, 16:00:28 ---Może w takim razie podkłady w 3D?
--- Koniec cytatu ---
Wymaga instancjonowania geometrii, a ja w silniku graficznym zmian robić nie zamierzam.
jakisrandomowynoob:
--- Cytat: jakubg1 w 27 Stycznia 2023, 22:37:10 --- - Wstawianie includów zamiast node model.
--- Koniec cytatu ---
Strasznie trudno będzie wtedy przestawić/usunąć coś w przypadku, gdyby z jakiegoś powodu nie pasowało, a już się raz zapisało i wyszło z edytora. Nieraz przy samym EC zdarzało mi się przegapić jakieś lewitujące drzewko, ustawienie tego od razu w includzie bardzo utrudniłoby jego zlokalizowanie w plikach i usunięcie. Chyba, że będzie opcja przesuwania już ustawionych obiektów. Wiem, sprawdzać przed zapisem, ale jak się robi coś wieczorami to niekoniecznie wszystkie styki w głowie chodzą poprawnie i łatwo idzie coś pominąć.
KibelAtomowy:
--- Cytat: pozdze w 28 Stycznia 2023, 17:37:30 ---
--- Koniec cytatu ---
Zupełnie oderwany od rzeczywistości bajer. Jadąc daną linia maszynista ma mieć znajomość szlaku, a ty chcesz zgadywankę co za następnym łukiem nowego nas czeka.
--- Koniec cytatu ---
Miałem na myśli ostrzeżenia czasowe z R-307 wydawanego na stacjach. Nie wspomniałem - moje niedopatrzenie.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej