Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Wieśniawa i okolice
Czomo:
Eventy ktoś ma pojęcie o co chodzi bo zrobiłem tylko na klawszach od
0-9 czyli Keyctrl.... czyli tak jak zwrotnice w manewrowie.Ale skopiowałem
i przerobiłem niektóre eventy i nic ani S2 sie na semaforze nie pojawiało a ni innego ruchu więc poszłem na skróty i zrobiłem te Eventy.
Aaaa i jest w tych eventach że tor jest przypisany do Semafora? żeby owy semafor się przełączył z S1 na S2? lub inne????. Może musi być na nim Lok aktywny przez AI lub przez człowieka?.
Próbowałem z lokiem i też nic :-( coś spie.....
Jeśli ktoś wie o co chodzi to niech podesle na Maila.
A nie długo trasa w 8% dostępna przez około tydzień na serwerze.
Pozdrowienia Czomo
Quark-t:
Co do eventów, to bardzo dobry tutorial napisał kolega @jaras: http://www.eu07.pl/forum/viewtopic.php?t=2451
A gdybyś wkleił te eventy tutaj, to można byłoby stwierdzić co jest nie tak.
Czomo:
Cześć
Coś mi w Symku nie gra i chwilowo nie mam czasu jak znajde chwile pewnie w weekend-y to coś zaczne tworszyć eventy moge skopiować lub jak wolisz
moge ci podesłać nazwy semaforów.
Teraz mój symek dostał na łeb. i nic nie działa sam nie wiem. Niby wszystko
rozpakowało idealnie ale kurcze ni huhu...
Jeszcze coś poCombinuje...
Pozdro Czomo
Ps.Ja nie mam neta!!!
Czomo:
Witam
wiedziałem że tak będzie coś się sp..... i postanowiłem zawiesić prace do udostępnienia szerokiej publiczności SPT. Próbowałem wiele razy naprawić błędy ale niestety się nie udało.
Postanowiłem iż reaktywuje trase na podstawie zapisanych na kartkach układów torowych trase Wieśniawa i okolice w STP jeśli się pojawi w końcu.
W tym momęcie będzie większa możliwość stworzenia klimatu tras spalinowych i być może stworzenia Wieśniawa 70' gdzie będzie więcej dostępnych tras.
W chwili obecnej dość dużo jako miłośnik podróżuje koleją więc przypatruje się układą torowym na większości tras chce stworzyć fikcyjne trasy oparte na trasach PKP czyli odcinki zlikwidowane, rozebrane, nieczynne, nieprzejezdne.
W tą trase wchodziła by wąskotorówka a ze względu na ograniczenia tworzenia kilku lub kilkunastu misji chyba że i to w SPT zostanie poprawione jak nie to coś wymyśle.
Na chwile obecną prace zawiesiłem więc będe się pojawiał jako komentator
Pozdrawiam wszystkich Czomo
Nawigacja
Idź do wersji pełnej