Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Drawinowo do końca
EP08_015:
Przed wydaniem proponowalbym nagranie odjazdow od kierpociow dla pasazerskich. Przynajmniej dla tych ktore mozma prowadzoc.
matek123:
Tym bardziej, że nagrania powinny działać automatycznie. Czy ktoś ma możliwość odpowiedniej obróbki?
Lista tekstów do wygłoszenia w osobnym wątku: https://eu07.pl/forum/index.php/topic,34686.0.html
Transkei:
--- Cytat: mati222 w 16 Lipca 2022, 00:21:11 ---To czego wyraźnie brakuje w tworzonym przeze mnie otoczeniu, to linie wysokiego napięcia. Zakładam, że słupy połączone siecią wysokiego napięcia, także są tworzone w arkuszu, ale w tym zakresie nie mam pojęcia jak stworzyć odpowiednie formuły.
--- Koniec cytatu ---
Dołączam swój arkusz, gdzie też można wstawiać słupy i druty. Helpa wprawdzie nie ma, ale w karcie do wstawiania słupów i drutów napisałem kilka komentarzy, więc myślę, że da się w nim zorientować. Jeżeli natomiast chodzi o samą formułę, to polecam poczytać sobie o funkcji nazywającej się cosinus hiperboliczny - odtwarza ona bowiem zwisającą linę. W arkuszu jest to bardziej skomplikowane, gdyż brane jest pod uwagę skręcenie i pochylenie słupów, czyli współrzędne punktów są jeszcze przemnożone przez macierz rotacji.
mati222:
--- Cytat: EP08_015 w 16 Lipca 2022, 14:25:38 ---Przed wydaniem proponowalbym nagranie odjazdow od kierpociow dla pasazerskich. Przynajmniej dla tych ktore mozma prowadzoc.
--- Koniec cytatu ---
Dodałbym do tego wjazd/wyjazd na sygnał zastępczy oraz podanie sygnału zezwalającego na manewry (chociaż w przypadku manewrów mogę się mylić i możliwe, że komunikat na radiotelefonie nie jest konieczny).
matek123:
Dodanie informacji o jeździe na SZ, to już jest ingerencja w eventy i nie mam czasu się takich rzeczy podejmować.
EDIT
Hirek dał 2 wersje obrobionych nagrań. Która lepsza?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej