Jeśli chodzi o przecieki dla IC to ja już bardzo dużo słyszałem, ale znając życie pewnie tylko niektóre rzeczy się sprawdzą. Nie wierzę np. w przywrócenie EIC Banach, zamiast TLK Roztocze miałby być łącznik IC Chopin, zamiast IC hetman TLK Nosal Warszawa- Zakopane p. Lublin, jakiś TLK Zagórz- Szczecin, IC Marszałek Piłsudzki, czyli dawny Wit Stwosz ma jeździć do Terespola, a najśmieszniejsze- TLK Sietrzupowski- nocny z Krakowa do Białegostoku przez Hajnówkę... IC Pomorzanin niby do Pragi powinien jeździć. TLK Kasztelan Płock- Gdynia ma zostać uruchomiony p. Sierpc, TLK Bory Tucholskie zlikwidowane, a TLK Kormoran i Rozewie mają niby wydłużenie mieć do Czech... IC Kossak ma jeździć w relacji Gdynia- Przemyśl...
Dużo tego... Ja wiem, że plany rozwoju kolei są bardzo duże, ale patrząc na to co weszło w tym rozkładzie jazdy... Raptem Flisak i Regio Skarżysko Kamienna- Łódź p. Końskie i Stąporków. Poza tym mamy wielki kryzys gospodarczy, więc przeciekom nie ma co ufać. Natomiast informacje o pociągu PR z Krakowa do Wrocławia i z Krakowa do Łódzi otrzymałem z pierwszej ręki- na razie trwają kalkulacje kosztów.