Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
D29-97/98/99/94/117 - Zakopianka
Celuś:
Jak wspomniałam (w zasadzie to nie, to wspominam) - posiadam pełną dokumentację, zarówno jeżeli chodzi o geometrię układu torowego, jak i urządzenia sterowania ruchem. Tory 117 i reszta 97 w swoim czasie, na razie trzeba się skupić na tym co jest.
Celuś:
Doskonale wiem, że jest ułożona 139. Jednak to jeszcze nie ten czas, przedłużenie 97 117, i może węzeł Krakowski to daleka-niedaleka przyszłość.
Celuś:
Pierwsze próby z NMT, wykonałam jeden kwadrat (2x2km) w okolicach przełęczy Sieniawskiej. Dzięki @Toprus i @JAN21 udało się opracować w miarę sensowną metodę, aby uzyskać równowagę pomiędzy optymalizacją a wyglądem, choć będzie wymagać to jeszcze kilku prób. Teren najpierw odsiałam w CC do NMT2/8 na płaszczyznach, następnie w Blenderze za pomocą pędzla do zaznaczania i narzędzia decimate najmniej wrażliwe na szczegółowość elementy, takie jak zbocza gór, zostały ręcznie odchudzone. Przy następnej próbie spróbuję podkręcić śrubę - zwiększę szczegółowość okolic torów, a jeszcze bardziej zmniejszę szczegółowość gór. Ogólnie cały kwadrat w obj ważył 6mb, scm wyszedł 20mb.
Na koniec uprzedzę jeszcze komentarze - kwadrat był jedynie obiektem testowym, nie końcowym fragmentem terenu. Nie zostały również poprawione nasypy i przekopy, dlatego tory wyglądają, jak wyglądają. A tak, to ogłaszam połowiczny sukces :)
Kolejarz:
Mam filmy nagrane w kabinie na zakopiance w okolicach lat 2008 - 20010. Szlak Zakopane - Rabka Zdrój i chyba (musze poszukać) Rabka Zdrój - Sucha Beskidzka.
matek123:
Rok 2012. To chyba przed tymi remontami?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej