Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
D29-97/98/99/94/117 - Zakopianka
Celuś:
Spokojnie - posiadam na dysku pościągane (gdyby przepadły z internetu;) ) wszystkie filmy, z czego najwcześniejszy z 2010 roku, także ich wystarczy, chyba że @Kolejarz faktycznie posiadasz takie wcześniejsze niż 2010, to wtedy chętnie przytulę - wrzuć na youtuba najlepiej. Najbardziej potrzeba w tej chwili zdjęć - poglądowych sprzed 2010 (tylko proszę nie podsyłać zdjęć z internetu - te już mam) i na obiekty, zwłaszcza te których czas dobiega końca, czy to całkowicie czy w obecnej formie.
Celuś:
Projekt żyje, nie był to jakiś zaawansowany pryma aprilisowy żart, jak ten z Bieszczadami (chociaż, czy tamten aby napewno też był?). Zakończyły się prace torowe. Ułożone i wyprofilowane są tory w całości od Krakowa Płaszowa do Zakopanego. Obecnie siły wkładam w teren, nad którym przewiduję, iż prace zajmą około 2-3 miesięcy. Udało się wypracować już w miarę działającą metodę i sposoby pracy z danymi NMT. Duże trudności sprawiają jedynie spasowywanie terenu z torami, i niwelowanie lewitujących torów. Jak się uda to przeskoczyć, to będzie z górki (dosłownie) :). Poniżej screeny z terenem z odcinka Zakopane - Sieniawa.
mareczek:
Podrzucam zbiorczą paczkę schematów stacyjnych. Może się przyda pod semaforki i takie tam.
https://eu07.pl/userfiles/697/Schematy_Krak-Zak.zip
Celuś:
Dziękuję bardzo. Większość się niestety nie przyda, bo przedstawiają stan już po modernizacji. W dodatku sama posiadam komplety RTSów do każdego posterunku, i to na lata bliższe tym które odwzorowuję, także tutaj pomocy nie potrzeba. Ale mimo wszystko dziękuję ;). Najbardziej na ten moment przydadzą się zdjęcia z okresu od 2002 do 2012 roku. Mogą być poglądowe, ale nacisk stawiam na zdjęcia obiektów, które w tej chwili są po modernizacji lub po prostu wyburzone.
AlbatrosPoland:
Witam z Bydgoszczy.
Moja kiedyś "wymarzona" linia... Teraz bardziej "podobuje" mi się Nowy Sącz - Muszyna/Krynica, ale to tylko dlatego, że co roku tam przebywam, bo Zakopane stal się zbyt "zaludniony".
Gratulacje i powodzenia w tworzeniu. Przydałby się scenariusz z Tetmajerem i rozładunkiem samochodów... Podsyłam parę, osobiście wykonanych zdjęć, z rozładunku mojego samochodziku. Pewnie młodszym się przyda, bo nie wiedzą o czym mowa:
http://forum.modelarstwo.info/threads/autokuszeta-pkp.28105/page-6#post-966864
Pozdrawiam z Bydgoszczy.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej