Przejrzałem tory od Zakopanego i tam nazewnictwo rozjazdów jest odpowiednie (z małymi wyjątkami, bo trafiłem przynajmniej jedną automatyczną nazwę rozjazdu). Więc zrobienie izolacji rozjazdów to jest kwestia wybrania odpowiedniej operacji z menu (Operacje -> Izolacje -> Zrób odcinki izolowane przy rozjazdach). Ewentualnie potem przejrzenia torów, gdzie się izolacje nie zrobiły, albo wystąpiły konflikty (podświetlają się grupy, konflikty są na czerwono). Do wstawiania izolacji głównych torów oraz blokad liniowych też robiłem jakiś automat, że wystarczyło dodać ścieżkę do grupy i wybrać operację z menu (Grupa -> Zrób izolację dla torów w ścieżce). Robiłem w ten sposób izolacje i blokady liniowe na północ od Lublińca (chyba od Kępna do Ostrowa). Niestety, przycisnął mnie metabolizm i nie pamiętam, na jakim etapie to zawiesiłem, czy automat działał wystarczająco dobrze, czy jednak coś miesza i wymaga dalszych poprawek. A być może blokady się wstawia w innym miejscu... (Plik -> Generator sterowania..., potem zakładka "Blokady liniowe").
Są błędnie przypisane sygnały. Np. semafor Zp_A ma odczyt z dwóch torów (zkp_t197 oraz zkp_t6190), powinien mieć tylko z najbliższego. Również Zp_A_SHP ma odczyt z zkp_t201 (OK) oraz zkp_t6190 (w przeciwną stronę do semafora). Dalej, Zp_ToA_SHP również ma odczyt z dwóch sąsiednich torów, Po_ToH_SHP również, Po_H_SHP ma dodatkowy odczyt z toru z semaforem, Po_W5#Poronin-Biały_Dunajec również ma odczyt w dwóch sąsiednich torach. Dalej na północ też jest podobnie. Takie podwójne odczyty będą zakłócać pracę generatora skryptów, nie testowałem go w takiej sytuacji. Można to naprawić z menu Punktowy -> Przyklej do bliższego toru, o ile nazwa urządzenia nie jest powiązana z nazwą odcinka toru i nie potrzeba skorygować nazw. Hm, wyszukiwarka błędów sprawdza tylko przypisanie do najbliższego toru, ale jeśli jest więcej niż jedno przypisanie, to nie raportuje...