Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Manciowice
uetam:
--- Cytat: "gdynianin" ---Chodziło mi głównie o to, że i na stacji i na szlaku wszystkie tory na całej długości raczej nie są w jednakowym stanie (rodzaj i jakość podsypki i podkładów oraz deformacje)
--- Koniec cytatu ---
Tia, tylko np. po takim czyms bykiem w maszynie juz nie przejedziesz bo zacznie cholernie rzucac.
slimson:
Hej gdynianin, Inzynierie Kolejowa studiujesz ze az takie wymagania na zwykle trasy do takiej symulacji stawiasz :P
Ten byk to jakis dziwny i sie nim jezdzic juz w ogole nie da.
A krzywe tory i wizualnie i rzucajaco da sie zrobic latwo. W Calkowie zrobilem sobie eksperyment a mianowicie luki i duzym promieniu i malym kacie zwrotu. I chyba niezle wyglada tylko nie wiem dlaczego ciagle null tracki mi powstawaly i niezle musialem sie pomeczyc zeby je wyeliminowac.
Co do trasy to pamietajcie ze tory i trakcja to nie wszystko. Gory pagorki domki i drzewka to tez klimat. :D
youBy:
--- Cytat: "slimson" ---W Calkowie zrobilem sobie eksperyment a mianowicie luki i duzym promieniu i malym kacie zwrotu.
--- Koniec cytatu ---
Czyli np. promień 1500m i kąt 1stopnia ?
PS.
Slimson : masz niewymiarową sygnaturkę, o linijkę za dużo. :P
Edit by MUTOPOMPKA
Mam prośbę... Z takimi textami jak wyżej, dot. sygnaturki (podpisu) daruj sobie. Jeśli masz jakieś zastrzeżenia zgłoś to do moderatora jakiegoś a nie roztrząsaj na forum.
Edit by youBy nt. swojego zachowania
Dobra, ja to tak tylko zauważyłem, to zapisałem. Ale już nie będę. Czyżbym był poprawny? Mogłem wywalić, a zostawiłem.
slimson:
Dokladnie tak.
A sygnaturke zmienialem kiedys tylko bylo cofniecie bazy i sie poszlo bujac.
Quark-t: Poniżej była wiadomość @premo15, którą zgodnie z życzeniem @youBy usunąłem.
Podstawa prawna:
--- Kod: ---Teksty gratulacyjne/pochwalne można sobie darować, no chyba, że ktoś czuje taką wielką potrzebę, to niech napisze na PW. Moderatorów proszę o wycinanie takich postów.
--- Koniec kodu ---
[/i]
bohunIC:
jestem pod dużym wrażeniem prac! niemoge się doczekać jak juz wyjdzie wersja beta! :) swoją drogą to też przygotowoju zkawałek szyn do przejażdzki
p.s. a jak tam wysięgniki rurowe które ci dalem?
pozdrawiam
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej