Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Manciowice
bve2:
Sugeruje jeszcze zrobic szare dachy na wiatach peronowych,bo te pomaranczowe to tak jakos nie bardzo pasuja.
youBy:
--- Cytat: "admineu07" ---Sugeruje jeszcze zrobic szare dachy na wiatach peronowych,bo te pomaranczowe to tak jakos nie bardzo pasuja.
--- Koniec cytatu ---
spokojnie, mamy czas, wiaty się potem będzie poprawiać
gdynianin:
Pisząc o równych torach miałem na myśli ich stan. Chodziło mi o to, że podczas jazdy prawie zawsze pociąg lekko się kołysze, buja, ponieważ są nierówne tory. Jest to szczególnie odczuwane podczas przejazdu przez rozjazdy. Jadąc niektórymi trasami w MaSzynie odnosi się wrażenie, że wszystkie tory są świeżo po remoncie - zero drgań, kołysania. Nie chodzi mi o to, aby jazda przypominała rejs statkiem na wzburzonym morzu, ale pewne nierówności powinny być odczuwane.
Wracają do podkładów - zgadzam się, że na szlaku i torach głównych mogą być drewniane podkłady, tory boczne też mogą być dobrze utrzymane i na strunobetonowych podkładach, a niektóre tory główne być w złym stanie. Chodziło mi głównie o to, że i na stacji i na szlaku wszystkie tory na całej długości raczej nie są w jednakowym stanie (rodzaj i jakość podsypki i podkładów oraz deformacje)
youBy:
Dobra, podkłady zrozumiałem. Na szlaku ma być co jakiś czas zmiana, bo do tego się to sprowadza.
--- Cytat: "gdynianin" ---Pisząc o równych torach miałem na myśli ich stan. Chodziło mi o to, że podczas jazdy prawie zawsze pociąg lekko się kołysze, buja, ponieważ są nierówne tory. Jest to szczególnie odczuwane podczas przejazdu przez rozjazdy. Jadąc niektórymi trasami w MaSzynie odnosi się wrażenie, że wszystkie tory są świeżo po remoncie - zero drgań, kołysania. Nie chodzi mi o to, aby jazda przypominała rejs statkiem na wzburzonym morzu, ale pewne nierówności powinny być odczuwane.
--- Koniec cytatu ---
A co do nierówności to mam po prostu niektóre tory powyginać lekko? czyli np. przesunąć trochę do góry, czy w bok?
|andy|:
--- Cytat: "youBy" ---
A co do nierówności to mam po prostu niektóre tory powyginać lekko? czyli np. przesunąć trochę do góry, czy w bok?
--- Koniec cytatu ---
Jechałeś kiedyś polską drogą? Gdynianinowi chodzi o to, że na pewnych fragmentach trzęsło tak jak na typowej polskiej drodze :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej