Symulator EU07 (i nie tylko) > Symulator
Pomoc w doborze karty graficznej do Maszyny
lalek:
Jeżeli bardzo Wam zależy to nie ma sprawy - odblokuję klatki i podam Wam wyniki. Napiszcie mi proszę tylko które miejsca stosować jako benchmark i w wolnej chwili to zrobię.
Cesky Kretek:
W zasadzie to takie najbardziej obciążone miejsca - rejon gdzie działa dużo AI, jest dużo modeli i otoczenia.
JC118:
Mam pytanie. Czy na karcie graficznej Nvidia GeForce MX350 pójdzie Maszyna ? Jeżeli tak, to z jaką ilością FPS oraz przy jakich ustawieniach ?
Sebeq:
Żeby oszacunkowac ilość FPS to wiedza o samej karcie graficznej nie wystarczy, maszyna przecież korzysta również z CPU jak i Ram. I przy okazji ile Vram ma to GPU?
Sam osobiście korzystam z GTX1050 ti której towarzyszy i5-8400 oraz 16gb RAM i gram sobie na detalach wysokich i skalowaniu 8192 w nawet 1440p przy pełnym renderze i wygładzaniu krawędzi 4x ale bez włączonych cieni i chodzi to świetnie.
JC118:
MX350 ma 2 GB GDDR5. Procesor Intel Core i5 1135G7, 8GB Ram DDR4 3200 MHz. Przymierzam się do zakupu laptopa i chciałbym wiedzieć czy do Maszyny wystarczy. Czy też mam szukać czegoś mocniejszego.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej