Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Wrzosy - otwarte testy
wisniaxv:
Myślę że to lekka kosmetyka ale w niektórych z odstawionych składów np. byki ze składem albo en57 stojące jako dekoracja siedzą maszyniści.
wisniaxv
Irek_Wd:
Ode mnie jeszcze taki kwiatuszek. Pierwszy dzień marca i taka temperatura. No, nieźle musiał ten halny dmuchać. ;)
+++ poprawione @M
QGforcing:
--- Cytat: hanys w 07 Września 2021, 18:20:53 ---Kolega niech doczyta w Ie1 co oznacza tarcza D1 ustawiona z boku toru.
Podpowiem, tarcza D1 ustawiona z boku toru na szlaku oznacza ograniczenie prędkości do 10km/h, a jezeli jest ustawiona przed semaforem to go unieważnia.
Zarówno na szlaku jak i w stacji, tarcze D1 ustawia się w osi toru osłaniając przeszkodę bądź jeżeli tor za nią jest zamknięty bądź niezdatny do jazdy (co oczywiście równa się, że powinien być zamknięty).
--- Koniec cytatu ---
Czytam i niestety nic takiego znaleźć nie mogę.
--- Cytuj --- 3. Przenośną tarczę ostrzegawczą DO i przenośną tarczę zatrzymania D 1 ustawia się w stosunku do torów, do których się odnoszą, według tych samych zasad ustawiania, jakie obowiązują dla semaforów, z tym że na stacjach przenośną tarczę zatrzymania ustawia się w osi toru.
--- Koniec cytatu ---
hanys:
Punkt 8 se poczytaj a o ograniczeniu to punkt 4 ostatnie zdanie. Cytować nie mam zamiaru bo se to sam znajdziesz.
QGforcing:
Pomogę w takim razie.
--- Cytuj --- 8. Jeżeli tor między dwoma posterunkami zapowiadawczymi jest
zamknięty, należy oprócz tarcz zatrzymania, osłaniających przeszkodę na szlaku, osłonić ten tor również na obydwóch stacjach
(lub posterunkach odgałęźnych) tarczą zatrzymania, bez tarczy
ostrzegawczej, ustawioną na osi toru poza ostatnim rozjazdem.
--- Koniec cytatu ---
Gdzie tu widzisz jakiś zapis mówiący o tym, że tarcza osłaniająca przeszkodę na szlaku ma być ustawiona w osi toru? Ostatnie słowa cytatu mówią o ustawieniu D1 jeszcze w granicach posterunku, o tym gdzie ma być postawiona na szlaku nic nie ma w tym punkcie...
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej