Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu

Pomoc w tworzeniu modelu od podstaw

(1/2) > >>

Kolej_Tymek:
Potrzebuję osoby która by zrobiła bryłę pojazdu E193 (lub pomogła w jej zrobieniu). Wszystkie pliki które są potrzebne aby model działał w MaSzynie biorę na siebie. Jeśli ktoś chce aby w modelu była kabina (model osobą zaangażowanym dam zaraz po skończeniu) może podesłać mi jakieś zdjęcia z kabiny i coś może posklejamy. Jeśli nie to zrobimy z kabiną Traxxa. Jednak trochę trudne i nie zrozumiałe jest dla mnie podłączenie kabiny (jak i cały plik .mmd związany z kabiną) a więc i z tym potrzebował bym trochę pomocy. Osoby zainteresowane pomocą proszę o wiadomość na pv lub na Discordzie Kolej Tymek#4442.

Pozdrawiam

Stele:
Bryła pojazdu jest gotowa od tego samego pana, co reszta Siemensów. I tak samo jak reszta Siemensów, model jest nieco skopany. Wymaga poprawek mapowania by miał ręce i nogi oraz lodowania. Także zrobienie go od podstaw nie jest takie głupie. Powodzenia :P

Kolej_Tymek:
A skąd można pobrać do edycji bryły od tego Pana od Simensów? A z kabiną miał by Pan chwilę na wyjaśnienie jak zrobić kabinę? Widziałem film o robieniu podświetlenia pulpitu 36WEa. Był dobrze wykonany dobrze Pan opowiadał, przede wszystkim zrozumiale.

Pozdrawiam

fuji8:
Przede wszystkim trzeba mieć podstawowe pojęcie o modelowaniu jeśli chcesz stworzyć lokomotywę, a z wiadomości idzie wywnioskować że takich umiejętności Ci brak. Na początek polecam Ci poszukać poradników na youtubie o podstawach modelowania, nauczyć się, zrobić jakiś domek czy coś, bo to porywanie się z motyką na jowisza a jelenia do roboty na pewno nie znajdziesz.

Stele:
https://www.tapatalk.com/groups/smejkitrain/

W kabinie nie ma jakichś filozofii. Wszystkie elementy animowane muszą być osobnymi meshami. Pivot ustawiony dla rotacji w osi Y i dla translacji w osi Z. Cała reszta jest konfigurowana w mmd zgodnie z dokumentacją na wiki.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej