Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
EC Dobre - dekoracja elektrociepłowni i okolic
jakisrandomowynoob:
Dzień dobry,
Nareszcie znalazłem część twórczości MaSzyny, w której się nie gubię i coś nawet z tego wychodzi. Chciałbym ogłosić rozpoczęcie prac nad dodatkową dekoracją do dobrze znanej scenerii manewrowej "Elektrociepłownia Dobre". Planuję dodać parę wiejskich domków, wszelakie dekoracje, stare, unieważnione semafory i tarcze oraz dodatkową roślinność, by dodać do okolic klimatu starej, wiejskiej, zapomnianej wręcz linii. Przedstawiam niewielki kawałek terenu, który już "ozdobiłem", bardzo chętnie przyjmę wszelką krytykę oraz propozycje odnośnie tego, jak społeczność symulatora chciałaby widzieć odświeżoną elektrociepłownię. Planuję najpierw zająć się okolicą (tak jak z resztą widać na załączonym screenie), a potem dopiero samą elektrociepłownią.
Pozdrawiam,
jakisrandomowynoob
jakisrandomowynoob:
Cześć,
Sprawa wygląda mniej więcej tak: przez przypadek usunąłem cały postęp z 1 screena. Jest jednak dobra wiadomość: podejście 2, przynajmniej wg. mnie, wygląda lepiej, zrobiłem jeszcze zjazd na elektrociepłownię. W razie postępów będę informował, ale zaczął się rok szkolny i mam teraz trochę mniej czasu na tworzenie (wiem, postępy małe jak na 3 tygodnie, jednak robię, jak czuję, że chcę robić, nic na siłę bo jeszcze znowu popsuję).
Tradycyjnie pozdrawiam,
jakisrandomowynoob
Sosna00:
Wygląda całkiem przyjemnie. Pozostaje czekać na kolejny update!
Piotr93:
Jak już dekorujesz, to po co nawalać tyle chaszczy i trawy przy tej elektrociepłowni? To jest opuszczona fabryka czy działająca w końcu? Ogółem dla mnie to trochę bez sens dekorować tą scenerię dodatkowo.. Fakt jakieś domki, kilka nowych drzewek obok owszem. Są inne scenerie które można dekorować również, choćby krzyżowa? została opuszczona... Ale to twój wybór.
jakisrandomowynoob:
Trawy mogę rzeczywiście przerzedzić, odnośnie szyn - niestety nie wiem jak zmienia się ich kolor. Jednak przy tych trawach jeszcze - myślę, że jeden z wyjazdów możnaby "zamknąć" - i tak służy tylko częściowo jako miejsce do manewrów, jakąś historyjkę zawsze możnaby do tego dopisać, że prowadzi np. do innego, zamkniętego już zakładu, i tam trochę porobić zarośli, ale rzeczywiście takie coś na całej scenerii wyglądałoby na trochę zbyt zapuszczone. A czemu nie dekoruję czegoś większego na początek - nie chcę się rzucać od razu na głęboką wodę, bo może skończyć się tak, że zakiśnie na wieki, już znam siebie aż za dobrze.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej