Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Przeróbki kabin Wacka

<< < (4/10) > >>

barman_2000:
Z kołem też jest różnie, w jednych 8 jest już nowe a w innej stare. Krany to potrafią być w jednej kabinie inne a w drugiej inne więc na to nie ma co patrzeć w ogóle. Trzeba by robić do każdego nr osobne kabiny aby to dobrze odwzorować.

Maszynista_94:

--- Cytat: barman_2000 w 06 Sierpnia 2021, 15:59:23 ---Z kołem też jest różnie, w jednych 8 jest już nowe a w innej stare. Krany to potrafią być w jednej kabinie inne a w drugiej inne więc na to nie ma co patrzeć w ogóle. Trzeba by robić do każdego nr osobne kabiny aby to dobrze odwzorować.

--- Koniec cytatu ---
Kolega widzę pracuje nad 001, więc podesłałem zdjęcie z 001. O zaworach wiem, że w każdej z kabin mogą być zupełnie inne. Jednak zakres prac jaki zrobi, pozostawiam już jemu. :)

wacek12321:
Ogólnie to z tą kabiną jest taki myk że w plikach znalazłem kiedyś kabinę nową które dostały 4E np z szarym lowpoly. Tylko dostosować i gra, ja jak próbowałem ją wykorzystać to działy się dziwne rzeczy z nastawnikiem więc mmd trzeba podrasować i ustawić kabinę tą nową szarą z nową kierownicą.

szogun:
Abstrahując od tematu przeróbek, do świni przydałyby się nowe kabiny pod kątem tekstur. Robiłem je żeby zapchać dziurę w taborze mając niewielkie doświadczenie (w sumie tu się nic nie zmieniło XD). Zdjęcia na szarą nie powalały a zielona jest przemalowana z siódemki. To samo tyczy się budynia, akurat w tym przypadku mam rozgrzebany na dysku remake ale poległem próbując posklejać ściany kabiny z dziesiątek zdjęć, a przy okazji wymiary prawdopodobnie są lipne bo niczym się nie idzie wpasować.

Irek_Wd:

--- Cytat: KKMINT w 29 Lipca 2021, 11:42:37 ---
--- Cytat: Irek_Wd w 29 Lipca 2021, 11:28:40 ---W przypadku EN57 rzeczywiście przydałoby się przerobić nieco szarą kabinę.

--- Koniec cytatu ---

Tyle, że szarą kabinę mają EN57 bez klasycznego wnętrza...

--- Koniec cytatu ---

A co ma piernik do wiatraka? Nie do końca rozumiem. Rzeczywiście przydałaby się jakaś delikatna różnorodność kabin. Inne kontrolki, otwieralne drzwi itd. itp.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej