Symulator EU07 (i nie tylko) > Poszukuję, chcę zrobić
Nowy służbowy rozkład jazdy na scenerii Bałtyk
barman_2000:
Trzymaj w załączniku prawdziwy rj i sobie porównaj. Ja jestem do takich przyzwyczajony i na ten stworzony trochę dziwnie mi się patrzy. Parę rzeczy popraw, ewentualnie używaj tego jako szablonu i będzie dobrze.
Kogut:
Dzięki za odpowiedź!
Ja nie tworzyłem tych rozkładów, bazowałem na tych przygotowanych przez Transkeia, sam przed przygotowaniem przeglądałem instrukcję Ir-11, tam w załącznikach są pokazane prawidłowe rozkłady i też zauważyłem kilka błędów, ja przygotowywałem jedynie stronę tytułową, również na bazie tej instrukcji. Spróbuję pokombinować, zmieniając przygotowany przez niego plik pdf na plik edytowalny (docx) i bawiąc się w Wordzie tabelkami, backspacami i innymi narzędziami postaram się jeszcze bardziej urealistycznić rozkład. Wielkie dzięki za przesłanie wzoru, będzie mi się dużo łatwiej pracowało.
Pozdrawiam serdecznie!
PS. Chyba niezbyt łatwo coś takiego dostać, jesteś pewien, że taki rozkład powinien być dostępny publicznie? Wiem, że korzystają z niego maszyniści czy kierownicy pociągów, ale chyba szerszej publice nie można tego udostępniać? Mogę się mylić rzecz jasna.
Na tym się wzorowałem:
barman_2000:
Rozkłady nie są jakimś ściśle tajnym dokumentem, nie ma tam nic szczególnego, po skończonym biegu pociągu wyrzucamy je do kosza. Ciężko dostać bo osobom postronnym przeważnie to nie jest do niczego potrzebne.
Kogut:
Dzięki za wyjaśnienie wątpliwości!
Wyrzucacie do kosza? Myślałem, że chowacie do jakiejś szafeczki czy szufladki i następnego dnia maszynista i kierownik biorą ten sam rozkład. Na pewno oszczędność na drukowaniu. ;)
Dla takiego miłośnika kolei to na pewno ciekawy dokument do pooglądania i ewentualnie powieszenia nad biurkiem.
miko22:
Ja kiedyś zrobiłem taki zbiorczy "Wewnętrzny rozkład jazdy" dla wszystkich scenariuszy, do których rozkłady znalazłem. W sumie muszę kiedyś zaktualizować, skoro wyszła nowa paczka :)
https://eu07.pl/forum/index.php/topic,30892.0.html
Ciężko już ocenić zainteresowanie, bo plik jest na tyle duży, że regulaminowo nie mogę wstawić jako załącznik do wiadomości (musi być jako link do uploadu), ale wersję 001-03 pobrano 336 razy.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej