Symulator EU07 (i nie tylko) > Publikacje

Lokomotywa EP01 do pobrania

(1/8) > >>

CT:

Witam.
Z wielką przyjemnością oddaje w Wasze ręce pierwszego "druciaka" PKP (EP01 wg normy RN-58/MK-0001). Do września roku 1939r., czyli do wybuchu Drugiej Wojny Światowej w warszawskim węźle kolejowym pracowało sześć elektrowóz serii EL100.
      Po wybuchu Drugiej Wojny Światowej zniszczeniu uległa jedna lokomotywa serii EL100, a reszta trafiła w ręce okupantów. Zmieniony wtedy oznaczenia elektrowozów z EL10x na E10x.
Wojne przetrwał jedynie elektrowóz E106 (EL106), który pracował później w ruchu pasażerskim do 1964r. W 1968r. ostatni elektrowóz pierwszej serii lokomotyw elektrycznych na PKP został przeznaczony na złom.

Teraz powraca po 37 latach na wirtualne tory:)  Ale dość tego, przejdźmy do rzeczy:

Pobierz EP01

Od admina: link zostal zaktualizowany, prosze przy okazji osoby wypowiadajace sie w watku o podanie z jaka predkoscia sciagaly i na jakich laczach.

Po rozpakowaniu paczki i przekopiowaniu do symka nalezy do pliku dynamic.dat znajdującego się w katalogu dynamic/PKP/ należy dopisac następujący wpis:

--- Kod: ---EL101
EP01
1

--- Koniec kodu ---
( pod 1 jest pusta linijka )

Wpis do scenerii wygląda nastepująco:

--- Kod: ---node -1 0 EL101 dynamic PKP\EP01 ep01.tga EL101 0.0 headdriver 3 0 enddynamic
--- Koniec kodu ---

Edit:
Na starszym exe'ku (oficjalnym) może występować problem z widocznością przewodów trakcyjnych.

Wszelkie uwagi proszę kierować na PW lub e-mail.
Podziękowania dla ET22-RULZ , EP08-015 za pomoc w realizacji modelu oraz Leoparda za foty na tekstury.

Życzę miłej jazdy:)

misq:
lok jest świetny, dobrze dopracowane teksturki
oby więcej takich projektów

You are trying to download this file from a member page hosted on Lycos Tripod UK for free:
http://members.lycos.co.uk/schmeling/public/ep01-100905.rar

zmień serwer bo sie nienacieszymy :(

nowy serwer dziala:] wyśmienicie!!!
37kb/s  godz 9:38

adamst:
Piękna maszyna i bardzo fajnie się jedzie.
 BTW to chyba jak na razie jedyny pojazd w "Maszynie" w którym jest zrobiony przedział maszynowy - co mnie bardzo mile zaskoczyło.

Winger:
Jak mi sie telefony skoncza urywac w biurze to wrzuce na nowy serwer, przy okazji potestuje sie transfery z niego...

EDIT: Zrobione...

kruger:

--- Cytat: "adamst" ---Piękna maszyna i bardzo fajnie się jedzie.
 BTW to chyba jak na razie jedyny pojazd w "Maszynie" w którym jest zrobiony przedział maszynowy - co mnie bardzo mile zaskoczyło.
--- Koniec cytatu ---

Mnie ciekawi czy fizyka jest realna (czy autor doszedl do jakichs nieznanych szerszemu gronu zrodel), czy raczej oparta o ex0x. No i ciekaw jestem czy ep01 faktycznie nie miala wentylatorow wiejacych na opory.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej