Symulator EU07 (i nie tylko) > Publikacje

Lokomotywa EP01 do pobrania

<< < (2/8) > >>

OlO_EU:
fizyke silnikow a raczej motorparamtable ja zrobilem i policzylem opory do tego z ogolnie znanych wzorow :)

adamst:

--- Cytat: "kruger" ---
--- Cytat: "adamst" ---Piękna maszyna i bardzo fajnie się jedzie.
 BTW to chyba jak na razie jedyny pojazd w "Maszynie" w którym jest zrobiony przedział maszynowy - co mnie bardzo mile zaskoczyło.
--- Koniec cytatu ---

Mnie ciekawi czy fizyka jest realna (czy autor doszedl do jakichs nieznanych szerszemu gronu zrodel), czy raczej oparta o ex0x. No i ciekaw jestem czy ep01 faktycznie nie miala wentylatorow wiejacych na opory.
--- Koniec cytatu ---

Nie miała wentylatorów. Gdzieś w necie trafiłem na jej opis, gdzie było napisane, że chłodzenie oporów odbywało się przez naturalny obieg powietrza.

Łukasz16:
Taki fajny model a u mnie nie działa... Nie wiem czy mam do niego zrobic jakiś folder w pkp/dynamic, czy tak poprostu go wypakować do pkp/dynamic.

uetam:
Wiec tak:
katalog symka->dynamic->pkp->ep01->pliki, np. ep01 .tga itd

TruckeR:
Otwierasz ten folderek w archiwum ep01-100905, i wypakowywujesz obydwa podfoldery (dynamic i textures) do głównego katalogu. Pojawi się komunikat, czy nadpisać foldery itd, to klikasz tak. Mam nadzieję, zę dobrze Ci to wytłumaczyłem.

Wracając do prawdziwego EP01: Wielka szkoda, ze jej nie ma.. Chociaż tyle, że można było zrobić model do MaSzyny. Ale jej dźwięków pewnie już nigdzie się nie znajdzie, bo raczej wątpię, zeby miała takie same, lub podobne podzespoły do obecnych lokomotyw. Mój tata mi opowiadał, że widział ją dawno, dawno temu, ale to było prawie 40 lat temu, więc mogła mu się pomylić z jeżdżącymi już wtedy EP03.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej