Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Drawinowo od nowa

<< < (13/120) > >>

Joachimowicz:

--- Cytuj ---Jeżeli wystąpi błąd, to jeśli naprawdę nie ma możliwości załączenia loga, to wykonujemy screen'a i dokładny opis sytuacji.
Proszę nie zgłaszać, że gdzieś się stworzył korek. Jak coś takiego wystąpi, to najlepiej odszukać źródło powstania tego korka – przelecieć się do przodu, zobaczyć gdzie nastąpiło zderzenie / stanięcie / inna dziwna sytuacja.[/li]
--- Koniec cytatu ---

mati222:
Po kilku próbach udało mi się (na ostatnim exe) ukończyć misję ET42 (po podmianie na ET41), ale tylko pod warunkiem, że wszystkie manewry:  Włod Zach, Włod Tow i Grodz Zach do chwili uzyskania RJ (po uzyskaniu RJ przejmowałem loka) wykonywała za mnie AI (gdy wykonywałem je samodzielnie to nie dostawałem RJ, a bez RJ nie udało mi się ukończyć misji).
Ciekawostka: po starcie misji w kabinie A lok. i przejściu do kabiny B, przy widoku z kamery zewn. moja postać nadal była widoczna w kabinie A (w przypadku manewrów wykonywanych przez AI jest identycznie - AI prowadzi manewry z drugiej kabiny). Podobne zjawisko można obserwować z kamery zew. przy manewrach AI we Włod Tow. Może tutaj leży problem z RJ.

Union Pacific:

--- Cytuj ---Do i z Zarzecza trzeba delikatnie z rozruchem. Bo wywali napiecie na polowie scenerii i nie bedzie chcialo sie zalaczyc.

--- Koniec cytatu ---

Przy szlakowej 60 km/h i ograniczeniu szybkosci do 20 km/h jadac luzakiem trudno raczej o ciezki rozruch.

mati222:
Przy kolejnej próbie (ostatnie exe - misja ET42 - tym razem podmiana loka na ET22) ponownie ten sam problem z otrzymaniem (a raczej brakiem otrzymania RJ). Było dobrze z pociągiem widmo (widok z zewn. kamery: kabina loka, z której prowadziłem skład była nieobsadzona) do Grodz Zach  (tam wszystkie manewry ponownie prowadziła AI), ale tym razem nie otrzymałem RJ i misja zakończyła się w Grodz. Zach. Także w moim wypadku to, że raz  udało się ukończyć całą misję (łącznie z podjazdem pod Stawiska Górne) nie oznacza, że uda się ponownie.   

MasterYoda:
Testowo też odpaliłem ET42 i moje wnioski są następujące. Przebiegi manewrów są dziwnie skonstruowane. Jeden manewr jest rozdzielony na kilka części. Zamiast ułożyć całą drogę przebiegu po czym podać wszystkie tarcze musimy się zatrzymywać bez sensu zamiast jechać aż do momentu zmiany kabiny. U mnie po podaniu jazdy na skład mnie skierowało na tor obok (ten z kilkoma lokomotywami) zamiast na ten z docelowym składem do poprowadzenia.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej