Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Drawinowo od nowa

<< < (113/120) > >>

matek123:
Brakuje  tekstury wymiennej. Wymaganą składnię wpisu poznasz wchodząc do elektryczne/slupy_wn/slup_b2_on_pl.inc.
--- Kod: ---origin (p2) (p3) (p4)
rotate 0 (p5) 0
node 3000 0 none model 0 0 0 0 elektryczne/slupy_wn/slup_b2_on_pl.t3d (p6) endmodel

rotate 0 0 0
endorigin
--- Koniec kodu ---
Słup ma obrót w jednej osi, czyli po none powinny być 3 współrzędne, jeden kąt obrotu i ścieżka z nazwą pliku tekstury wymiennej. Cyli powinno być coś w stylu:
--- Kod: ---include elektryczne/slupy_wn/slup_b2_on_pl.inc none -34800 0 2200 0 (ścieżka/nazwa_tekstury end
--- Koniec kodu ---
Szkoda, że autor nie dopisał w incu kompatybilnych z modelem tekstur.

MP5:

--- Cytat: EP08_015 w 23 Października 2022, 20:33:59 ---Witajcie. Jestem po formacie dysku z maszyna i mam czysta paczke 22.08.
Starter teraz pokazuje mi braki a wczesniej ich nie bylo.
 Braki dla pojazdu: EN57-047'05S tekstura: EN57-047'05S [6BSI_2]
 Braki dla pojazdu: EN57-047a'05S tekstura: EN57-047'05S [6BSI_2]
CZego niemam?

A w wersji porannej:
Braki dla pojazdu: EN57-1167'19ra tekstura: EN57-1167'19RA [6BAII_LED_PR]
 Braki dla pojazdu: EN57-1167'19s tekstura: EN57-1167'19S [6BSII_LED_PR]
Myslalem ze maszyna 22.08 zawiera juz wszystkie nowosci.

Ciekawy jest fakt ze te tekstury sa w paczce pc. Ciekawe czemu starter ich nie widzi.

--- Koniec cytatu ---

U mnie brak tekstury występuje tylko na scenerii wieczornej. Rozwiązaniem w starterze jest skasowanie całego EZT  i wstawienie go ręcznie. Poranna jest w porządku, nie zauważyłem tych błędów.
Co do błędów : będę jeszcze jeździł towarami ale misje na EIC i TLK są bezproblemowe, ruch odbywa się normalnie, nie zauważyłem problemów o których pisałem wcześniej.
Jedna rzecz mnie zastanawia, ale to detal. Zestawienia składów dla EIC - 1701 jest krótszy niż pociąg powrotny, ja sobie go z reguły przedłużam w starterze  - i wywalam wagon barowy - w końcu to dość szybkie trasy rozkładowo to ok godziny.

EP08_015:
Sprostowanie nie ma bledu skladow w wrrsji rannej.

Moje pytanie brzmi
Czy w rewizji 45 poprawiono owe nazewnictwo semaforow z wersji wieczornej?

--- Cytuj --- Drawinowo od rana – przestanie w pełni działać po wgraniu niniejszego dodatku. Nie jest to wielki paraliż, gdyż problem stanowi tylko poprawa nazewnictwa semaforów na nowym odcinku scenerii. Poprawka jest w przygotowaniu.
--- Koniec cytatu ---
Bo o dziwo wersja wieczorna zaczela mi w koncu dzialac ale podczas instalacji wieczornej nie nadpisywalem plikow wersji porannej.

Misja na traxie db z kontenerami zakonczona powodzeniem.

mati222:
Na ostatnim exe z 5.11.2022 roku, w dalszym ciągu występuje problem (już uprzednio zgłaszany i opisany w tym wątku), który ma AI z pełnym odhamowaniem składu kontenerowego. Sprawdziłem i wszystkie wagony kontenerowe mają siłę hamowania 0,0.  Problem z tym składem nie występował na poprzednich exe od @tmj i nie występował przed podmianą wagonów kontenerowych na nowe (jest możliwe, że przywrócenie "starych" wagonów kontenerowych z pierwotnej paczki rozwiąże problem z tym składem). W zał. zrzuty ekranów z zakładką vehicle: lokomotywy, ostatniego i pierwszego wagonu.

EP08_015:
A podmiana pliku fiz ze starszej wersji nie rozwiaze problemu?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej