Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Drawinowo od nowa

<< < (49/120) > >>

youBy:
Nie kojarzę, który skład ten traxx bierze - w fizyce ma siłę rozruchową max 280 kN, czyli jest prawie dobrze. Widocznie ma za ciężki skład, przed chwilą sprawdziłem, że ruszył dopiero poniżej 2200 ton - a i to ślimaczym tempem.

mati222:
Przypuszczalnie chodzi o ten skład. Skład nie jest ciężki, podmieniłem na M62 i radzi sobie bez problemów.

Edit: W zasadzie to wyrzuciłem wszystkie Traxxy ze scenerii, zmniejszyłem skład z ET42 do ok. 2800 ton i od tej pory nic się nie blokuje (sprawdzę jeszcze: czy to przypadek, czy faktycznie pomogło).

EP08_015:
Ja tylko zglaszam co zauwazylem. Ta brka miala podany semafor i co wyluzowala sklad to cofal sie i znowu hamowala. Poprostu ten lok nie daje rady z beczkami ruszyc spod semafora wjazdowego do wdz. Tam by trzeba bylo cos w ukrotnieniu dac.

mati222:
Po skróceniu składu ET42 z 2732 t podjeżdża pod Stawiska Górne bez problemu, nawet bez użycia wysokiego rozruchu.

Chcąc sprawdzić ostatnią zmianę w exe:
--- Cytuj ---lekcje dla ai, wirtualny mechanik powinien czesciej korzystac z mozliwosci wysokiego rozruchu
--- Koniec cytatu ---
, podmieniłem loka na ET41 z identycznym składem (2732 t).

Próbując wciągnąć skład pod Stawiska Górne, AI z ET41 faktycznie skorzystała z wysokiego rozruchu, ale skończyło się to rozerwaniem składu.

Edit: Po rozerwaniu składu, zanim zdążyłem zrobić zrzut ekranu, pozostałe wagony stoczyły się do podg Stawiska Dolne. Czy w rzeczywistości nie powinno być tak, że po rozerwaniu składu wagony hamują i nie powinny się stoczyć?   

matek123:
Powinny się zatrzymać, ale życie zna przypadki. :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej