Symulator EU07 (i nie tylko) > Symulator
Wydajność
Misiekq:
Chodzi mi o pokazanie problemu z optymalizacją przy AMD, nie wiem jak z kartami NVIDII i o zmianę wymagań zalecanych ponieważ są one źle wyznaczone
tmj:
--- Cytat: Misiekq w 18 Listopada 2020, 11:45:29 ---Pozostawiam to bez komentarza.
--- Koniec cytatu ---
Bez komentarza to jeszce pol biedy, ale zalaczyc loga z uruchomienia zeby sie dalo chociaz sprawdzic czy symulator uruchamia ci sie na tym bezcennym Radeonie czy moze na jakims wbudowanym intelu to by sie przydalo. No ale coz, zawsze to latwiej powylewac sobie gorzkie zale.
Milek7:
Akurat intela to tam nie ma, to się nie odpali ;)
No ale to tak jest, że połączenie szamyna + sterownik amd to nie jest demon wydajności. Trzeba by kiedyś naprawić renderera GLES + ANGLE.
hanys:
To może dla analizy, niech kolega prześle jakie ma ustawienia zrobione, wtedy można coś wywnioskować. Może coś z czymś się gryzie i spada wydajność. Turbokibel kilka pomysłów podrzucił na forum z ustawieniami i się to sprawdza.
Misiekq:
--- Cytat: hanys w 18 Listopada 2020, 17:05:07 ---To może dla analizy, niech kolega prześle jakie ma ustawienia zrobione, wtedy można coś wywnioskować. Może coś z czymś się gryzie i spada wydajność. Turbokibel kilka pomysłów podrzucił na forum z ustawieniami i się to sprawdza.
--- Koniec cytatu ---
Generalnie to ustawień żadnych konkretnych nie mam ale obniżanie przed ragequitem zakończyłem na takich jakie na obrazie załączonym. Eksperymentowałem z wieloma wartościami i ustawieniami. Zmiana na FullHD daje całkiem dużo ale nadal jest do 40FPS (przy takich ustawieniach jak na załączniku), dla przypomnienia robię to na karcie która ciągnie niemalże wszystko na ultra, więc jest to świetnym żartem. Jedyna sceneria na której gra dobija do 60FPS - 65FPS przy tych ustawianiach to.... Test track.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej