Symulator EU07 (i nie tylko) > Infrastruktura kolejowa
SBL czterostawna - S4 na ostatnim semaforze (W18)
jaras:
Witam.
No i jednak jest проблема ;-). Człowiek chciałby już mieć za sobą te sygnały świetlne i robić kształtowe oraz wskaźniki, a tu dupa :-/.
Powszechnie wiadomo bowiem, że w czterostawnej samoczynnej blokadzie liniowej podany sygnał S5 na semaforze ostatniego odstępu (z W18) implikuje sygnał S3 na poprzednim semaforze (z W1) tegoż SBL; dotyczy to zresztą nie tylko ostatniego semafora SBL.
Była nawet o tym już tu kiedyś prowadzona dyskusja.
Przy okazji, opis sygnału S5 w SBL czterostawnej (czyli "Jazda z szybkością nie przekraczającą 100 km/h, a następny semafor wskazuje sygnał „Stój”.") bierze się stąd, że poprzedni semafor właśnie wskazujący S3 oznacza: "Jazda z największą dozwoloną szybkością, a przy następnym semaforze - z szybkością nie przekraczającą 100 km/h.". Nie wiem, czemu jestem tak głupi, że tego wcześniej nie wyczaiłem ;-). To taka mała dygresja ;-).
Ale tu problem jest inny.
Co pokazuje poprzedni (czyli ten z W1) semafor w czterostawnej samoczynnej blokadzie liniowej, w której ostatni semafor (z W18) wskazuje S4 (pomarańczowe migające)?
Przypomnę:[*]Sygnał S4 oznacza: "Jazda z największą dozwoloną szybkością, a przy następnym semaforze - z szybkością zmniejszoną do 40 lub 60 km/h." (dla normalnych semaforów). Nie jestem jednak pewny, czy dla SBL czterostawnej nie panuje tu analogiczna zasada, jak dla wspomnianego wyżej S5 (czyli coś w rodzaju: "Jazda z szybkością nie przekraczającą 100 km/h, a przy następnym semaforze - z szybkością zmniejszoną do 40 lub 60 km/h.").
[*]Oznacza to, że na semaforze wjazdowym do posterunku ruchu może być podany sygnał wolnej drogi ze zmniejszoną szybkością, a więc np. jeden z wymienionych: S10, S10a, S11, S11a, S12, S12a, S13, S13a, Sz.
[*]Przedostatni semafor na czterostawnym SBL ma wskaźnik W1 dla ostrzeżenia o zbliżaniu się do posterunku ruchu (gdyż odstępy na takim szlaku są dwukrotnie mniejsze niż np. na trzystawnej SBL). Jak wspomniałem na wstępie, dla S5 na ostatnim semaforze, tutaj podawany jest S3.[/list]Co zatem jest podawane na nim, gdy na ostatnim semaforze jest S4?
S2? Czy może S3? Proszę też o uzasadnienie odpowiedzi.
Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam wszystkich serdecznie.
EDIT:
Sprawa rozwiązana, dzięki Covalusovi.
--- Cytat: "Covalus na pl.misc.kolej" ---Spróbuję pomóc
Blokada samoczynna typu IZB 111
Zależności sygnałów od semafora wjazdowego:
Kolejność:
--- Kod: --- W <-----X1<-----X2<-------X3<------X4
1) S1(V0) <-----S5<-----S3<-------S2
2) S13(V60/40) <-----S4<-----S3<-------S2
3) S5(Vmax/V0) <-----S3<-----S2<-------S2
4) S2(Vmax/Vmax)<-----S2<-----S2<-------S2
--- Koniec kodu ---
Zależność ostatniego semafora blokady od semafora wjazdowego:
--- Kod: ---W--SBL(W18)--SBL(1)--SBL(2)
S1--S5---S3----S2
S13-S4---S3----S2
S12-S4---S3----S2
S11-S4---S3----S2
S10-S4---S3----S2
S5--S3<---------S2
S4--S3<---------S2
S3--S2<---------S2
S2--S2<---------S2
S9--S3<---------S2
S8--S3<---------S2
S7--S3<---------S2
S6--S3<---------S2
S13a-S4---S3----S2
S12a-S4---S3----S2
S11a-S4---S3----S2
S10a-S4---S3----S2
--- Koniec kodu ---
--- Koniec cytatu ---
Covalus, to jest Gość, jakich mało :-). Zaś tu tyle "znaffcuff", a nikt się nie zna :-P.
Pozdrowienia.
EU07-457:
--- Cytat: "jaras" ---
Ale tu problem jest inny.
Co pokazuje poprzedni (czyli ten z W1) semafor w czterostawnej samoczynnej blokadzie liniowej, w której ostatni semafor (z W18) wskazuje S4 (pomarańczowe migające)?
--- Koniec cytatu ---
Mysle, ze pokazuje sygnal S3. Jesli pokazywalby S2 mogloby sie okazac, ze droga hamowania od ostatniego semafora do semafora wjazdowego jest niewystarczajaca do zatrzymania skladu przed semaforem wjazdowym.
Powiem szczerze ze znowu zabiles cwieka. Mam nadzieje, ze ktos jeszcze wypowie sie na ten temat.
Pozdrawiam Cie serdecznie.
PS Przepraszam za brak polskich liter (tutaj mam niedostepne).
jaras:
Cześć.
--- Cytat: "EU07-457" ---Mam nadzieje, ze ktos jeszcze wypowie sie na ten temat.
--- Koniec cytatu ---
--- Cytat: "jaras" ---Sprawa rozwiązana, dzięki Covalusovi.
--- Koniec cytatu ---
No przecież masz odpowiedź :-).
A ręczę swoją głową, rękami, nogami i czym tam jeszcze, że jak już Covalus tak napisał, to tak jest ;-). Serio, to dla mnie duży autorytet, jeśli chodzi o sprawy sygnalizacji.
Gorące pozdrowienia.
Radkos07:
Tylko jeśli jest S3, to jest to sprzeczne z definicją, że dwa kolejne odstępy są wolne (bo w takim przypadku byłyby 3)
Jeśli natomiast jest S2, to za krótka droga hamowania (chyba).
Bardzo intrygujące...
jaras:
Źdybrywczór ;-).
--- Cytat: "Radkos07" ---Tylko jeśli jest S3, to jest to sprzeczne z definicją, że dwa kolejne odstępy są wolne (bo w takim przypadku byłyby 3)
Jeśli natomiast jest S2, to za krótka droga hamowania (chyba).
Bardzo intrygujące...
--- Koniec cytatu ---
Ja jednak się bardziej skłaniam do tego:
--- Cytat: "EU07-457" ---Mysle, ze pokazuje sygnal S3. Jesli pokazywalby S2 mogloby sie okazac, ze droga hamowania od ostatniego semafora do semafora wjazdowego jest niewystarczajaca do zatrzymania skladu przed semaforem wjazdowym.
--- Koniec cytatu ---
bo chyba ważniejsze jest czy da się wyhamować niż to, czy akurat są dwa odstępy wolne.
Po za tym ja wciąż się zastanawiam, skąd się wzięły te typowo "SBL-owe" określenia sygnałów Sn, np. ten:
--- Cytuj ---(...) w przedzie są dwa wolne odstępy
--- Koniec cytatu ---
bo na pewno nie z E1. Możesz mi powiedzieć co to za "definicja", z którą jest to sprzeczne i skąd się ona wzięła?
Poza tym przecież sygnalizator z W18 nie jest już takim sobie zwykłym SBL-em, tylko pewną jego odmianą, zapowiadającą niedaleki semafor wjazdowy do posterunku ruchu. I wreszcie, sygnalizator z W1 na czterostawnej też nie jest już takim sobie zwykłym SBL-em (choć jest "bardziej zwykłym", że się tak wyrażę, SBL-em niż ten z W18), bo stoi on w odległości potrzebnej do dobrego wyhamowania przed ewentualnym sygnałem S1 na wjazdowym.
Myślę, że maszynista widzący semek z W1 i sygnałem S3 już się nie zastanawia nad tym, ile ma odstępów wolnych w przodzie, tylko nad tym, że z pewnością będzie musiał hamować. Tylko jeszcze nie wie do jakiej prędkości. Ale jakby się zastanowić, to na czterostawnej semki stoją w odległościach dwa razy krótszych niż normalnie, więc całkiem niedługo od rozpoczęcia procesu hamowania powinien zobaczyć już następny semek z W18, który mu wówczas wszystko dokładnie powie.
Dobrze gadam? ;-)
Pozdrowionka.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej