Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Próbka traski do ściągnięcia :)
wojtazz:
Witam!
To chyba moj pierwszy post na tym Forum o ile sie nie myle, chociaz zarejestrowany juz troche czasu jestem :) A wiec wszystkich witam a przechodzac do meritum sprawy - moj kolega Slawek "Sakorius" Wieczorek tworzy trase, troche juz zrobil wiec postanowil podzielic sie efektami dotychczasowej pracy, link do trasy
http://www.wojtek.kolej.szczecin.pl/temp/slawkow.zip . Nalezy posiadac teksture EP07-385, nie pamietam czy jest ona dodatkowa czy zasadnicza...Program "Start.exe" nie wykrywa jakos EP07 wiec trase nalezy odpalac przez view.exe wpisujac odpowiednio:
eu07.exe -s slawkow.scn -v ep07-385. Prosze o opinie o trasie :) Zasadnicza misja jest przejazd od poczatkowej stacji do koncowej ( tej, gdzie sie na bok wjezdza) i powrot, ale nie wiem czy dzialaja manewry na koncowej stacji :) . Szlakowa dla pospiesznego 120, dla osobowego 100km/h.
Pozdrawiam Forumowiczow :)
jaras:
Cześć.
--- Cytat: "wojtazz" ---To chyba moj pierwszy post na tym Forum o ile sie nie myle (...)
--- Koniec cytatu ---
Dla mnie to duży zaszczyt spotkać tutaj autorytet z pl.misc.kolej :-). Olo mi troszkę opowiadał o Tobie (spokojnie: same dobre rzeczy :-).
--- Cytat: "wojtazz" ---Program "Start.exe" nie wykrywa jakos EP07 (...)
--- Koniec cytatu ---
Obejrzałem plik slawkow.scn i widzę tam następujący wpis:
--- Kod: ---node -1 0 EP07-385 dynamic PKP\EU07 303E-n-385.bmp 303E-n 0.0 headdriver 3 0 enddynamic
--- Koniec kodu ---
Program start.exe wykrywa pojazd na podstawie pliku dynamic\PKP\dynamic.dat katalogu symka.
Zobacz czy w tym pliku masz następujący wpis:
--- Kod: ---303E-N
EU07
1
--- Koniec kodu ---
A jeśli nie ma - dopisz go.
Wpis musisz dodać w takim formacie:[list=1][*]nazwa pliku *.chk/*.mmd,[*]nazwa wyświetlana przez start.exe,[*]informacja dla start.exe:[*]0 - nie można prowadzić ani jechać,[*]1 - pojazd do prowadzenia,[*]2 - wagon do jazdy jako pasażer.[/list][*]pusta linia (koniecznie!).[/list:o]Wówczas start.exe przy odpalaniu trasy i wybraniu składu z EP07-385 napisze:
--- Cytat: "start.exe po odpaleniu trasy" ---Prowadzimy EU07 (EP07-385)
--- Koniec cytatu ---
Trasy jeszcze nie testowałem, bo grzebię się tutaj ze swoją dokumentacją, a nie chce na razie przerywać tej roboty, bo mi pomysły uciekną ;-).
Pozdrawiam Cię serdecznie.
PS.: Kiedy Olo pojechał do Ciebie, to wtedy właśnie był u mnie w gościnie - on się wybrał do Ciebie, a my z @ EP08_015 - na przejażdżkę do Kołobrzegu i potem szynobusem do Goleniowa. A Olo już wracał od Ciebie i tam się spotkaliśmy :-).
Bartek:
"Abnormal program termination" - tyle mój komputer mówi o tej trasie. A szkoda, bo spodziewałem się niezłej zabawy.
OczeQ:
--- Cytat: "Bartek" ---"Abnormal program termination" - tyle mój komputer mówi o tej trasie.
--- Koniec cytatu ---
mój również....
dokładnie w tym punkcie:
(...)
Loading - texture: textures\pm/budka02.bmp
OK
Loading - texture: textures\pm/chodnik.bmp
OK
Loading - texture: textures\roof/dach_mydlniki.bmp
OK
Loading - texture: textures\pm/domek9.bmp
OK