Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Nowe składy

<< < (4/8) > >>

gg:
Moim zdaniem lepiej używać startera, ponieważ jest dedykowanym starterem pod obecną wersję MaSzyny. Rainsted wymaga poprawek autora.

Joachimowicz:

--- Cytat: Irek_Wd w 15 Stycznia 2021, 17:22:43 ---Ode mnie: Zbyteczny folder l053 retro w paczce. Kolejna rzecz - jakieś dziwne kocopoły (cyfry po kropce) przy dwuskładzie EN57, Kibelku z numerem 608, składzie z SM42-982 na czele i towarowym z ET42.

--- Koniec cytatu ---

Ale o które cyfry chodzi? Te?

--- Cytuj ---node -1 0 EN57-608.50848 dynamic PKP\EN57...
--- Koniec cytatu ---

Przecież to tylko identyfikator, który zapobiega temu, żebyś nie lądowali w złym składzie, w razie powtórzenia i w niczym on nie przeszkadza. Tak samo jak folder l053 retro. Otwierasz go i wypakowujesz zawartość tak sam jak każdą inną paczkę.

przemekk132:
Proszę jeszcze o opinię jak wam się podobają tego typu edycje. Mam jeszcze inne przerobione scenerię np. na oliwkowe wagony. Tylko pytanie czy jest sens je udostępniać. Pozdrawiam ;)

gg:
Odnośnie zmodyfikowanego pliku:
Można dodać końcówki na koniec składu (sprzęg na 0 ostatni wagon),w składach przeznaczonych do ruchu . Wracając do nowego startera: ustawia automatycznie sprzęgi, co za tym idzie automatycznie generuje Ci poprawne wpisy.

CX MANIAK:
Witam.
 Pojechałem wczoraj pośpiesznym rpe32124 Sandomierz-Dębica. Wrażenia generalnie pozytywne, jedynie co to skład jest zbyt długi, bo w Dębicy nie mieści się w peronie. Sprawa druga, zrobił się korek przed Rudawą. Okazało się że nastąpiło zamknięcie toru na odcinku Pawlon-Rudawa ( zdarzenie losowe). Po kliku minutach stania pod S1 w Żernikach odkryłem że problem ma drezyna, która zamiast wyjechać na zamknięty szlak w celu naprawy, stoi i ruszyć nie może. Wychodzi na to że AI nie potrafiło jej odhamować ( udaje się to dopiero po "wyjściu" z kabiny -F4 ). Testowane na exe by Milek. 
 Generalnie pomysł na takie "retro" według mnie jak najbardziej trafiony. Ba, można by jeszcze się nieco cofnąć w czasie i zrobić składy z wagonami oliwkowymi.
Pozdrawiam.
Edit: Drezynka ma obsadę nobody w pliku scn. może tu tkwi problem?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej