Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Częstochowski Węzeł Kolejowy i Linia 61

<< < (13/35) > >>

JAN21:
Po wielu bojach udało się skończyć teren w okolicy Koniecpola, przez co można powiedzieć, że prace przy terenie są gdzieś blisko połowy :) Przybyły tory CMKi na odcinku Włoszczowa Płn. - Podg. Knapówka, oraz dwie łącznice nr. 571 i 572, kolejno z podg. Czarnca do podg. Knapówka i ze stacji Żelisławice do stacji Włoszczowa Płn. Dokładniejszy stan prac jest opisany w pierwszym poście w tym wątku. W załączeniu widokówki :)

Edit: /22.05.2021/ CMK, L571 i L572 wypoziomowane, gotowe do wstawiania terenu :)
O zapadlisku w Knapówce wiedziałem, już poprawiłem, ale za długo trwa wczytywanie na mojej paczce, żeby mi się chciało na jeden zrzut odpalać ;)

Cesky Kretek:
Czy planujesz za jakiś czas wstrzymanie dodawania nowych torów i skupienie się na doszlifowaniu detali/otoczenia istniejącej sieci? Mam obawy, czy za jakiś nie zdemotywuje Cię potężna ilość gołych torów z którymi trzeba będzie coś zrobić - może warto rozważyć jednoczesne uzupełnianie otoczenia jakimiś etapami? Nie będę ukrywał, że ostatnio zaglądam na forum głównie na potrzeby tego wątku i trochę się wystraszyłem że prace zostały wstrzymane - od jakiegoś czasu brak było aktualizacji screenów. Mam nadzieję, że pewnego dnia ukończysz ten projekt. Powodzenia i dziękuję Ci za świetną robotę. :)

AIR:
Żeby nie było, że są tylko gołe tory, ewentualnie tory i pusty teren.
Powoli coś się zapełnia. Od Częstochowy do Koniecpola Magdasz jest miejscami więcej lub mniej otoczenia. Poniżej właśnie przystanek Koniecpol Magdasz...

A kolega pamiętam kiedyś dawno temu fajne wagony pasażerskie robił więc może modelować potrafisz?
Jeśli tak to szukamy osób do pomocy  :)
Ewentualnie jeśli robiłeś same tekstury wagonów (już tak dokładnie nie pamiętam) to potrzeba repaintów domków które są w MaSzynie, bo dziwnie to wygląda jak co stacja są te same domki przy torach :/

A to jeszcze dorzucę dwa screeny z Julianki.
Oczywiście nie są to widoki ostateczne, wszystko jest w trakcie prac...

JAN21:
Powiem tak, jeżeli będzie skończona podstawa czyli tory+teren, to do roboty wszystkiego innego prędzej czy później znajdą się chętni. Terenu i torów nikt nie chce lub nie umie robić. Do stawiana drzewek jest multum chętnych. Do eventów, zawsze się kogoś znajdzie, do modelowania prędzej czy później też się kogoś trafi. Do terenu - zero chętnych. Do torów - może ktoś się trafi po roku poszukiwań.

Planowana przerwa w robieniu terenu jest dopiero w momencie osiągnięcia Ludyni/Bukowej. Wtedy zajmę się poprawkami sygnalizacji i wieszaniem sieci trakcyjnej

Cesky Kretek:
Dzięki Panowie za wpisy i informacje - będę mógł spać spokojnie wiedząc że prace idą do przodu. ;)

--- Cytat: AIR w 24 Maja 2021, 16:14:59 ---A kolega pamiętam kiedyś dawno temu fajne wagony pasażerskie robił więc może modelować potrafisz?
Jeśli tak to szukamy osób do pomocy  :)
Ewentualnie jeśli robiłeś same tekstury wagonów (już tak dokładnie nie pamiętam) to potrzeba repaintów domków które są w MaSzynie, bo dziwnie to wygląda jak co stacja są te same domki przy torach :/

--- Koniec cytatu ---
Zajmowałem się jedynie teksturami, z modelowaniem nie szło mi za dobrze a lata temu nie było dobrych poradników żeby coś spróbować ogarnąć w krótkim czasie.
Niestety, ale nie mogę się zadeklarować do pomocy ze względu na totalny brak czasu. Już kiedyś zaoferowałem się do pomocy w innym projekcie i niestety poległem, podobnie jak z własnymi dodatkami-teksturami. Nie chcę powielać tego błędu, myśląc że ktoś na mnie liczy a ja nie mogę wywiązać się z obietnicy. Przykro mi. Sam fakt, że MaSzynę odpalam raz na pół roku, a na forum wchodzę tylko dla wybranych wątków pokazuje, że nie jestem w stanie pomóc bardziej niż dobrym słowem motywacyjnym. :(

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej