Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Częstochowski Węzeł Kolejowy i Linia 61

<< < (2/35) > >>

Stele:
Wyprostowane zdjęcia teksturowe dworca i okolic, zaczątek lifta modelu, użytego przez Ra. Przekazałem już Pitkowi, bo też był zainteresowany, ale daję publicznie i zezwalam na dowolne wykorzystywanie. Nigdy nic z tym nie zrobię a szkoda, by tyle obróbki poszło na marne.
https://drive.google.com/drive/folders/1A1lnIHRsom_fZyccu5YGTUjFSKoyBPOL?usp=sharing

JAN21:
@Stele i @Cesky Kretek z tyloma zdjęciami i materiałami to Cz. Osobową zrobię na pewno.. Aż szkoda tego wszystkiego nie wykorzystać :) Tylko skończę najpierw teren :P
A projekt jest niezależny, ale w takim stopniu, że można go podpiąć pod istniejącą 61 i będzie jej przedłużeniem.

Przy okazji wrzucę najaktualniejszą szlakówke jaką posiadam :)

Cesky Kretek:
Fotki do @Stele są dużo lepsze pod kątem wykorzystania ich na tekstury, aczkolwiek moim zdaniem jakoś bardziej widziałbym wykorzystanie blachy zadaszeń w kolorze żółtym (można w Photoshopie podmienić zabarwienie szarej blachy od @Stele na odpowiedni odcień żółtego), starą teksturę peronów, stare typy ławek drewnianych (szczebelkowe, z pofalowanym oparciem) oraz stare piktogramy. Przez te blisko 20 lat infrastruktura dworcowa nie uległa zmianie i była charakterystyczna dla tego dworca, aż do modernizacji sprzed kilku lat. Może przemawia za mną sentyment, ale ilekroć jestem na stacji Częstochowa Osobowa, tak nie mogę się przyzwyczaić do obecnej kolorystyki.

Trzymam kciuki za projekt. Co prawda nie mieszkam w Częstochowie od prawie 10 lat, ale regularnie odwiedzam rodzinę, więc jeśli potrzebowałbyś jakichś archiwalnych zdjęć z tamtych rejonów to mogę poszukać w jakichś domowych archiwach - kilkanaście lat temu robiłem trochę zdjęć na stacji. ;)

JAN21:
Dworzec na 200% będę robił w starym stylu, takim jakiego pamiętam z dawnych czasów, gdy z rodzicami chodziło się oglądać zielone lokomotywy.. 

Wszystkie potrzebne zdjęcia chyba na razie mam, z resztą w razie czego, sam mogę sobie podjechać i obfocić co nie co. Jak będę czegoś potrzebował to się odezwę :)

Edit: /25.06.2020/ Turów nabiera już jakiegoś kształtu. Drut na całej stacji wisi, jeden z dwóch peronów już jest, latarnie też stoją (Trawa niby też jest, ale binarka nie usunięta, a już późno ;) )
Edit: Turów z trawką i kolejnymi duperelkami.

gg:
Czy teren będzięsz robił z heightmapy? Z tego co wiem jest to szybka metoda i powinna oszczędzić czasu: https://eu07.pl/forum/index.php/topic,31844.msg513433.html#msg513433

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej