Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Połączenie kilku tras?

<< < (4/5) > >>

Hubertnator23:

--- Cytuj --- Planów jest bardzo dużo, chętnych do roboty mniej, a tych co mają i chęci, i czas, jest jak na lekarstwo
--- Koniec cytatu ---
Problem może też tkwić w tym, iż nie mamy żadnego narzędzia do tworzenia scenerii, który by typowy Jan Kowalski opanował w parę dni. Ja umiem układać tory i rozjazdy w Rainstedzie, pobierać kwadraty z geoportalu, ale nic więcej nie umiem (no i jak umieć, jak edytor rainsted nie ma zrozumiałego interfejsu), 3ds maxa nie mam, a w Blenderze trudno robić scenerię za pomocą skryptów które zrobił kolega @Balaclava (brak tekstur, dziwne zachowanie podczas obracania z siatką terenu, ogólnie trochę niedopracowane).

A gdzie jest plik RSF do linii 61? Jeżeli Ra robił, to mam nadzieje iż używał własnych narzędzi...

M79r:
Budynki układałem w notatniku ( nie mam innego programu aby scenerie modelować ) Obracanie budynków aby wyglądały jak mają troszkę zajęło. Przydał by się edytor, gdzie na scenerii wstawiało by się obiekty i można było je wstawiać i obracać do żądanego poziomu. Może jest a nie wiem ? Na razie edytorem tekstowym wstawiałem budynki i obracałem. Poniżej przejazd autobusem od Jodłów tartak przez dworzec do Jodłów magazyny (jest rozkład jazdy). Ps. pewnie się niektórzy będą śmiać "coś to zrobił ? " ale to są moje pierwsze próby tworzenia scenerii. Wyszło jak wyszło, nie mam jeszcze zdolności opanować to konkretniej. Nie wiem jak tory skręcać (łuki) i drogą zakręty robić :) Obecnie próbuje eksperymentalnie ułożyć jakoś tor na L053, ta odnoga w prawo za Turowem aby połączyć z odnogą koło Brzezin. Chciałbym to doprowadzić kilka kilometrów do jakiejś stacji. Np fikcyjny Tarnobrzeg, stacje zbudować (tak z grubsza) wg map Google i ułożyć mniej więcej budynki ( z dostępnych w Maszynie ) tak jak w realu. Nie znam tego miasta ani nikogo stamtąd, nigdy tam nie byłem, ale jakoś tak mi się podoba tam.

dymus:

--- Cytuj ---Przydał by się edytor, gdzie na scenerii wstawiało by się obiekty i można było je wstawiać i obracać do żądanego poziomu. Może jest a nie wiem ?
--- Koniec cytatu ---
Jest taki. https://eu07.pl/forum/index.php/topic,31581.0.html

JAN21:

--- Cytat: Hubertnator23 w 16 Maja 2020, 22:11:51 ---A gdzie jest plik RSF do linii 61? Jeżeli Ra robił, to mam nadzieje iż używał własnych narzędzi...

--- Koniec cytatu ---
U niego na dysku :P Mało kto udostępni ci plik źródłowy do czegoś nad czym siedział parędziesiąt godzin, a przykładowo Ty jako ktoś z konkurencji wyeksportujesz sobie trasę w 10 minut i podpiszesz się własnym nazwiskiem.

--- Cytuj ---(no i jak umieć, jak edytor rainsted nie ma zrozumiałego interfejsu),
--- Koniec cytatu ---
Z każdej strony te same zarzuty wobec rainsteda :P Są poradniki dzięki którym opanowanie całości zajmuje parę godzin, sens tego wszystkiego w interfejsie przychodzi z czasem, im bardziej zagłębisz się w tworzenie trasy, tym przyjemniej i szybciej będzie Ci się robić. Oczywiście program ma swoje wady, ale z czasem się do nich przyzwyczajasz i nie zwracasz na nie uwagi

Hubertnator23:

--- Cytuj --- Ty jako ktoś z konkurencji wyeksportujesz sobie trasę w 10 minut i podpiszesz się własnym nazwiskiem.

--- Koniec cytatu ---

Ra to nasz konkurent? Co ja przegapiłem? Jakieś rywalizacje: kto pierwszy dociągnie do Opola, Radomska, Koniecpola, Zawiercia, Kępna czy innego miasta? :P

Chciałem plik RSF żeby dociągnąć do radomska, jako że nikt chcę :P. W opisie scenerii bym go dał jako twórcę scenerii.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej