Symulator EU07 (i nie tylko) > Symulator

Symulator Maszyna wyrzuca z gry

<< < (2/5) > >>

Maciej0812:
Pobrałem wersję Maszyny 20.01 i logi przedstawiają się następująco. Ostatnie zapisy przedstawiają, że prawdopodobnie zabrakło mi pamięci dobrze myślę?
Wiesz może co powinienem zrobić w tej sytuacji? Chodzi mi bardziej o to jakie ustawienia powinienem zmodyfikować w maszynie?

Stele:
Ile masz ramu i vramu? Używasz exe x86. Masz system 32 bitowy? Tu pewnie leży problem. Ta karta jest pod stacje robocze a nie gry, ale bez przesady. Masz już renderer simple i wyłączony MSAA. Teraz jedyne co można skręcać, to maxtexturesize. Spróbuj na 1024.

Maciej0812:
Mam ramu 6 GB i kartę NVIDIA Quadro 4000(2gb) Spróbuję jeszcze zmienić maxtexturesize na 1024. Tak dokładnie mam system 32. Używam też exe 86, a wiesz może jakiego powinienem używać?

Joachimowicz:
Problemem nie jest to ile masz ramu, tylko ile Twój system może go przydzielić. Tak się składa, że mając system 32 bitowy, nie może go przydzielić za dużo. Jeżeli używasz paczki 20.01 to najlepiej używaj exe właśnie z tej paczki, w wersji odpowiedniej dla Twojego systemu, czyli w tym przypadku x86. Jeżeli zmienisz maxtexturesize na 1024 i problem ustąpi, dla lepszych wrażeń wizualnych możesz podkręcić maxcabtexturesize do 4096 lub 2048. Spowoduje to, że przynajmniej tekstury kabiny będą w wysokiej rozdzielczości.

Maciej0812:
Pomogło. Zmieniłem maxtexturesize na 1024 i nie miałem żadnych problemów. Przejechałem bez problemu całą trasę. maxcabtexturesize nie zmieniałem.
Wielkie dzięki wszystkim pomoc. W szczególności Stele i Joachimowicz.
Pozdrawiam i zdrowia życzę

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej