Symulator EU07 (i nie tylko) > Symulator
Symulator Maszyna wyrzuca z gry
Joachimowicz:
Radziłbym jednak przynajmniej spróbować. Niektóre kabiny są pospawane i wszystkie elementy wiszą na jednej teksturze 4k. Natomiast jest to wyłącznie jedna, ewentualnie dwie tekstury. Większość taboru jaki mamy, jest w rozdzielczości 2k, stąd skręcenie maxtexturesize do 1k może spowodować, że te dwie tekstury kabiny nie będą stanowiły żadnego problemu dla Twojego komputera. Dzięki temu wszystkie napisy w kabinie powinny być na tyle czytelne, na ile pozwoli na to tekstura.
Maciej0812:
maxcabtexturesize podkręciłem do 2048. Również śmiga bez zarzutów. Korzystając z okazji wiesz może jakie ustawienia mogą pomóc przy następującym problemie: Ostatnia linijka log: Critical error, menory allocation failure: bad allocation.
Wiem, że problem jest znany natomiast chciałem się poradzić czy jest jakaś możliwość ustawienia czegoś w ustawieniach?
(Konkretnie chodzi o 1053_poranek, i kilku innych podobnych misji)
Stele:
Jak obecne ustawienia nie wystarczają, to jedynie zamiana taboru w tych scenariuszach na jedną skórkę lokomotywy, ciągnącą jedną skórkę wagonu. Po prostu są one zbyt rozbudowane by system x86 był w stanie zaadresować dość pamięci.
Maciej0812:
Dobra spróbuję tak zrobić, a jeszcze takie pytanie czy mogę usunąć cały skład tak żeby go nie było na scenerii czy spowoduje to błędy w symulacji?
matek123:
W niektórych można, ale w większości mogą spowodować błędy uniemożliwiające dokończenie scenariusza.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej