Symulator EU07 (i nie tylko) > Symulator
rozdzielczość w MaSzynie
Stele:
W eu07.ini możesz wymusić rysowanie do bufora różnego od rozdzielczości okna. Zadaj mu na próbę te 1440p i zobacz czy będziesz miał widoczny spadek wydajności. Testuj oczywiście w trybie shaderowym z podkręconymi bajerami bo jakość cieni choćby da więcej niż kilkaset pikseli ekranu.
Maszyna ma straszny rozrzut jakości tekstur. To co jest w hd będzie ładniejsze. To co jest znaczkiem pocztowym, będzie ranić jeszcze bardziej.
toyostar:
Przepraszam może zle cos doprecyzowałem , w grach mamy do wyboru jakosc tekstur np. niskie, wysokie, ultra. Teraz czy MaSzyna posiada takowe ?
Balaclava:
Parametr maxtexturesize w ini. Im mniej tym wydajniej.
Miłosz Dorsz:
Posiada. Wpis maxtexturesize X w eu07.ini. X to potęga dwójki, domyślnie ustawione na 4096. Nie ma sensu więcej, bo z tego co mi wiadomo największe tekstury jakie mamy to 4096x4096.
toyostar:
to może jeszcze inaczej.
mam komputer aio 27 cali fullhd 1920x1080, 8GB ramu karta graficzna amd radeon HD7800M, niestety komp juz ma kilka latek i teraz zacząłem sie zastanawiac nad nowym kompem, czy z tymi parametrami jakie podam jestem w stanie jakby wycisnac lepsze tekstury i sczegolowosc: monitor 32 cale 2560x1440 karta graficzna nivida geforce gtx 1660 super. Czy zmieniajac komputer jestem w stanie otrzymac o wiele lepsza grafikę niz obecnie - czy to ma sens bo wydac kase to nie problem
dziękuje z góry na uwagi kolegów
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej