Symulator EU07 (i nie tylko) > Symulator

Regulacja głośności syreny + widok okien (ramek) w symulatorze.

<< < (6/6)

mareczek:

--- Cytat: tmj w 19 Stycznia 2020, 22:44:36 ---- "stare" exe, tlumienie modyfikacja glosnosci
- 20.117, tlumienie modyfikacja zasiegu
- 20.119, tlumienie modyfikacja glosnosci i zasiegu

--- Koniec cytatu ---
Wersja 20.119 wg mnie jest ok :)

AntoniS:
Chciałem porównać oba exe z konkretnie tymi samym dźwiękami, ale niestety w log .txt nie zapisuje się które konkretnie pliki dźwiękowe zostały wylosowane i przypisane pod konkretne dźwięki... Czy zapisywanie tych informacji w nowych exe zostało już wyłączone, czy to są tylko wersje robocze i przez to nie zapisują pełnego logu? Czy można ewentualnie ten zapis rozszerzyć lub jakoś inaczej sprawdzić który konkretnie zestaw dźwięków został w danej symulacji wylosowany?

Stele:
Tylko u Milka zapisuje dźwięki do logu. Tmj nigdy tego nie miał.

AntoniS:

--- Cytat: Stele w 20 Stycznia 2020, 23:40:52 ---Tylko u Milka zapisuje dźwięki do logu. Tmj nigdy tego nie miał.

--- Koniec cytatu ---

Dziękuję za odpowiedź - rozumiem.

Co do wersji, to powiem szczerze, że dla mnie trudny wybór. Rzeczywiście w exe117 jest głośno i nie będę się sprzeczał, że nie :-). Wprawdzie dla mnie to nie problem, bo można sobie ściszyć i to znacznie efektywniej i prościej niż podgłośnić, ale też rozumiem, że nie o to chodzi, by trzeba kombinować. W exe119 jest to bardziej stonowane, ale jednocześnie o niebo lepiej niż w exe oficjalnym z paczki 19.08. Nie wiem, gdzie jest bardziej naturalnie (bliższe rzeczywistości), więc powiem remis i uznając, że jakiś kompromis być musi nie będę protestował, którakolwiek wersja zostanie wybrana. Mam jedynie sugestię, by wybierając właściwą wersję i oceniając, która jest bardziej realistyczna nie patrzeć na głośność bezwzględną konkretnych dźwięków. Myślę, że najistotniejsza jest głośność względna (w stosunku do innych dźwięków), bo jak tu będzie dobrze, to zgłośnić/ściszyć wszystko raczej nie stanowi problemu dla nikogo. Także uważam, że najistotniejsze jest osiągnięcie najbardziej właściwych poziomów poszczególnych dźwięków właśnie w kabinie, bo zdecydowana większość symulacji przez zdecydowaną większość czasu ich trwania jest wykonywana właśnie z punktu widzenia kabiny maszynisty - przynajmniej tak mi się wydaje. Dlatego wg mnie dobrze by było, by wypowiedziało się w tym temacie jak najwięcej praktyków (prawdziwych maszynistów), których na forum raczej też nie brakuje. To właśnie ich zdanie i pogląd w tej kwestii powinny być najważniejsze i decydujące.

tmj:
Do dzisiejszej nowej paczki calosciowej weszla wersja uzyta w 20.119 wiec bedzie szansa by na temat zmiany wypowiedziala sie szersza grupa uzytkownikow ;>

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej