Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Balaclava 3D Studio
RooteK:
--- Cytuj ---Czy planujecie jakiś sposób zapewniający elastyczność dostosowania modelu do zastanej sytuacji? Chodzi mi o to, żeby możliwe było regulowanie położenia niektórych elementów względem siebie z poziomu inca np. możliwość przesunięcia odciągów po ramieniu wysięgnika, żeby dopasować się do geometrii sieci czy dodanie dodatkowego odciągu, jeżeli przy słupie są dwa odcinki sieci (nad rozjazdami np.).
--- Koniec cytatu ---
Pliki *.inc są w wersji mocno roboczej. Żeby całość współpracowała z obecną wersją Rainsteda to zmuszeni byliśmy zrobić sztywne konfiguracje plików. W przyszłości można to bardziej "uelastycznić". W przypadku wysięgników rozjazdowych to obecnie również jest to zrobione po szamańsku. Jedna sieć ma normalny, kompletny wysięgnik a druga samo ramię odciągowe i uchwyt liny nośnej, pasujący do tamtego wysięgnika. Takie niezależne pozycjonowanie ramion odciągowych na wysięgu byłoby bardzo dobrym rozwiązaniem, do którego dążymy ale obecnie Rainsted nie wspiera czegoś takiego.
Jak ktoś ma dobry pomysł na *.inc i współpracę z Rainsted to chętnie przyjmiemy różne wskazówki.
Balaclava:
--- Cytat: Kermit w 30 Października 2019, 21:27:41 ---Jak zostalo rozwiazane oznaczanie lokat?
--- Koniec cytatu ---
Jeśli chodzi Ci o tabliczkę z numerkami na słupie, to nie zostało rozwiązane i numerek jest taki sam na każdym słupie.
Balaclava:
Nowa sieć trakcyjna, ciąg dalszy.
Przygotowałem bogaty zestaw izolatorów trakcyjnych. Przyznam że trochę popuściłem wodze fantazji i mają dość ciężką geometrię, ale w przygotowaniu jest już odchudzony LOD.
1. LT40x, ceramiczne, 2 klosze - najczęściej spotykany na polskich torach.
2. LT60x, ceramiczne, 10 kloszy - póki co spotykane jedynie na CMK, przeznaczone do sieci o napięciu 25kV.
3. LT40x-K, kompozytowe
4. LT40x-K-70, kompozytowe, spotykane m.in na odcinku Sosnowiec Dańdówka - Sosnowiec Kazimierz oraz na odcinkach LK26 z pilotażowo wdrożonym aluminiowym systemem podwieszenia.
5. Izolatory z żywicy organicznej
6. Izolatory skatalogowane w katalogach Kolprojektu (ESN-2005, ESN-2052, ESN-2207, ESN-2135, LK-280)
Nawigacja
Idź do wersji pełnej