Symulator EU07 (i nie tylko) > Publikacje
Trasa Strzęsowiec-Karpice
OczeQ:
bry, ponarzekam trochę :P
mam pewną wątpliwość/problem/nieścisłość/nazwijtosobiejakchcesz:
1. Wskaźniki w27 są szare - IMHO muszą być źle podane ścieżki textur
2. Plik html: jest dość zakopany i nie wspomniałeś o nim na początku tematu (znalazłem go przypadkiem, a to że istnieje wyszło dopiero później); nie ma w nim wypisanych wszystkich modeli niezbędnych do odpalenia scenerii (wagony CD bmz)
3. zaczynając jazdę EP23 z Ex. na stację wtacza się EP09 z jakimś składem (ten z CD bmz), po zatrzymaniu się EPoki dostaję wyjazd i jest dobrze.
Natomiast przy prowadzeniu pośpiecha z ósemką nie mijam Ex. po drodze, a po dojechaniu do karpic stwierdzam, że EPoka stoi przed wjazdowym wyświetlającym S13 i nie ma zamiaru się ruszyć... :/
WIęcej nie będę pisał, bo już ktoś wspominał, a dublować niepotrzbnie nie chcę...
krótko mówiąc jest dobrze, ale może być o wiele lepiej... :)
--- Koniec cytatu ---
A może chodzi o to, że trzeba mieć wskaźniki W27 skopiowane z trasy Tarniowo Konieckowo? Bo tam jest taki sam problem, ale jak się używa tych załączonych do tej trasy, to jest dobrze.
OczeQ:
i własnie w tym jest problem, że istnieją 2 wersje wskaźnika w27...
czy autorzy tras nie moga się porozumieć w kwestii uzywania tylko jednego z nich... :/ bo mały chaos się robi, a niedługo będize tak, że aby odpalić trasę trzeba będzie ją wrzucać do osobnego folderu z czystym symkiem... :/
--- Cytat: "OczeQ" ---i własnie w tym jest problem, że istnieją 2 wersje wskaźnika w27...
czy autorzy tras nie moga się porozumieć w kwestii uzywania tylko jednego z nich... :/ bo mały chaos się robi, a niedługo będize tak, że aby odpalić trasę trzeba będzie ją wrzucać do osobnego folderu z czystym symkiem... :/
E nie, no bez przesady, My mamy u siebie jeszcze nowsze, niezalezne wskazniki, ktore sa w podkatalogach, wiec nie bedzie dymu ;p
guest1206:
--- Cytat: "Wojti" ---Powiedźcie co jest nie tak " Cannot load dynamic object eu 07-032 from pkp/eu 07/4e Error=8@0" , Cannot load dynamic object eu 07-030 from pkp/eu 07/4e Error=8@0" Cannot load dynamic object eu 06-18 from pkp/eu 07/4e Error=8@0" Pliki tetstur skopiowałem do folderu Eu 07 pobrane z netu.
--- Koniec cytatu ---
Wygląda na to, że nie masz modelu lokomotywy EU006/07 w wersji 4E (dziwne, bo jest on wraz z paczką 220204). Zobacz, czy w folderez dynamic/PKP/Eu07 masz pliki 4E.chk; 4E.mmd i 4E.t3d.
--- Cytat: "OczeQ" ---Wskaźniki w27 są szare - IMHO muszą być źle podane ścieżki textur
--- Koniec cytatu ---
Zapomniałem dodać do paczki textury W27 - moja wina. Ale te można sobie zrobić chociażby w paincie na podstawie textury, która była w paczce z downloadu (dla szybkości 60, 70, 80, 100, 120, 140, 160km/h i nazwać je odpowiednio: W27_6.bmp; W27_7.bmp; W27_8.bmp; W27_10.bmp; W27_12.bmp; W27_14.bmp; W27_16.bmp. Całośc powinna być w folderze textures/PKP). Jeśli ktoś nie chce/nie potrafi/nie ma czasu może na PW podać adres swojes skrzynki mailowej - wyślę te textury. Użyłem w trasie wskaźników W27 z downloadu.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej