Symulator EU07 (i nie tylko) > Publikacje
Trasa Strzęsowiec-Karpice
Marcin Czapnik (Techniks):
--- Cytat: "gruha_EU" ---Mi tez wywala sporo bledow i nie uruchamia sie :/
--- Koniec cytatu ---
Autor nie pomyślał o tym, że nie każdy ma takie wagony (i tak posegregowane) jak on. Po za tym są błędy typu
--- Kod: ---...3 9 enddynamic
--- Koniec kodu ---
podczas gdy powinno być oczywiście
--- Kod: ---...3 0 enddynamic
--- Koniec kodu ---
Ja sobie z tym poradziłem, ale jak widać inni mają problemy.
guest1206:
Przeczytałem uwagi i:1. skasowałem część semaforów manewrowych karzełkowych
2. już nie grozi nam złamanie patyka przy przejeżdzie pod wiaduktem :)
3. Wziąłem sie za poprawianie trawy, ale to trochę potrwa
--- Cytuj ---Mi ciągle wywala wszystkie eventy i trasę nie mogę uruchomić :(
--- Koniec cytatu ---
Rozpakowałeś paczkę do folderu z oficjalną wersją symulatora (220204, w innych może nie działać poprawnie)?
W folderze scenery/s-c-k masz plik Strzesowiec-Karpice.html, gdzie napisałem jakie trasy/modele/textury/loki są potrzebne
Jeśli nie sciągałeś textury EN71-43, to skopiuj wszystkie pliki z katalogu EN57 (oprócz textur pudła np. en57-800r.bmp i pliku en57drzwi.tga), albo poprostu usuń wpis definiujący ten skład - u mnie EN71-43 to przeszkadzajka :)
Możliwe, że u Ciebie wagony są w innych folderach niż u mnie, wyszło dużo dodatków i mogłem je rozpakować nie tam gzie trzeba.
--- Cytuj ---pytanie za 100 punktów: jak siódemka z pośpiechem na stacji czołowej na drugim końcu trasy (tam gdzie stoi stonka) obleciała skład? ;P
--- Koniec cytatu ---
Po przyjechaniu odłączono siódemkę od składu. Do drugiego końca podczepiła się owa stonka stojąca na bocznicy i przeciągnęła te wagony na inny tor. Potem siódemka (a właściwie EU06) przemanewrowała na tor obok. Następnie stonka wypchnęła wagony zpowrotem na "początkowy" tor, odczepła się od wagonów i odjechała na bocznicę. Potem już tylko EU06 podjechał do wagonów i podczepił się do nich :-)
Wiem, że dziwne, ale wykonalne (pod warunkiem, że na stacji jest jakaś druga lokomotywa) :)
Marcin Czapnik (Techniks):
--- Cytat: "Paweł-1987" ---
--- Cytuj ---pytanie za 100 punktów: jak siódemka z pośpiechem na stacji czołowej na drugim końcu trasy (tam gdzie stoi stonka) obleciała skład? ;P
--- Koniec cytatu ---
Po przyjechaniu odłączono siódemkę od składu. Do drugiego końca podczepiła się owa stonka stojąca na bocznicy i przeciągnęła te wagony na inny tor. Potem siódemka (a właściwie EU06) przemanewrowała na tor obok. Następnie stonka wypchnęła wagony zpowrotem na "początkowy" tor, odczepła się od wagonów i odjechała na bocznicę. Potem już tylko EU06 podjechał do wagonów i podczepił się do nich :-)
Wiem, że dziwne, ale wykonalne (pod warunkiem, że na stacji jest jakaś druga lokomotywa) :)
--- Koniec cytatu ---
Dobra, wybrnąłeś :) A teraz przyznaj się: miałeś to od początku zaplanowane czy wymyśliłeś po moim pytaniu? :)
guest1206:
Na samym początku zrobiłem tylko 3 zelektryfikowane tory. Wtedy zadałem sobie to samo pytanie co Ty. Żeby rozwiązać ten problem, dodałem bocznicę na której teraz stoi stonka.
Oprócz tego:
--- Cytuj ---Po za tym są błędy typu
--- Kod: ---
...3 9 enddynamic
--- Koniec kodu ---
--- Koniec cytatu ---
takiej herezji na pewno nie popełniłem ;) Ten błąd mógł powstać przy spakowaniu/rozpakowaniu, bo u mnie jest tak, jak być powinno.
Wojti:
Witam.
Normalnie nie chce mi się uruchomić wyskakuje" Cannot load dynamic object 515111-04026-2 from/ic/112a Error=8@0" Nie bardzo wiem o co chodzi poprzenosiłem wszystko według instrukcji. Proszę o pomoc. Jeśli chodzi o jakąś teksturke to dardzo proszę o dokładne podanie lokalizacji.
Pozdrawiam
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej