Symulator EU07 (i nie tylko) > Symulator
Pulpit ET22 1:1 - wątek zbiorczy
skorakora:
Konkurs na pewno jest.
matek123:
Spoko.
--- Cytuj ---Wiem, że wielu rzeczy nie dam rady sam zaprprogramować więc liczę na waszą pomoc :p
--- Koniec cytatu ---
To druga sprawa, jest to konkurs, więc powinieneś z kolegą się wykazać swoją wiedzą, poszukać rozwiązań, poczytać, w razie czego zapytać, ale w żadnym wypadku nie liczyć na to, że ktoś zaprogramuje to za Was.
skorakora:
Tak - oczywiście rozumiemy to no ale nie pokażemy przecież palących się samych kontrolek - jakoś to trzeba podłączyć do symulatora
Rzecz jasna nie mówię tu o całkowitym wyręczeniu w programowaniu lecz o wskazówkach jak taki program wykonać - coś w stylu #2
Wracając do tematu samego pulpitu -przedstawiam juz bardziej dla mnie zrozumiałą koncepcję i oczywiście już możliwą do zrealizowania
Nie wiem tylko jak maszyna komunikuje się za pomocą portu COM (chodzi tu o jakąś dokumentację na temat wysyłanych bitów)
Jest niby coś ale to może być nie aktualne
https://eu07.pl/forum/index.php/topic,28460.30.html
matek123:
Skoro nie znacie się na programowaniu, to może sam pulpit + kontrolki na LPT?
RUDEK:
Nie prościej stare exe plus pokyes, a tak w ogolę to radio jest na 24 v a połączenie kary dźwięku z radiem za pośrednictwem drugiego radiotelefonu będzie lepszym rozwiązaniem na przykład przenośnego, wpinasz bezpośrednio do karty plus male sterowanie, Wtedy będzie działać zgodnie z sztuką.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej