Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Graficzny Interfejs Użytkownika
Carmelovy:
Taki ekran ładowania moim zdaniem będzie jak najbardziej w porządku. O wiele lepiej będzie oczekiwało na załadowanie scenerii.
JaCa!:
Ten ekran ładowania to bardzo fajny pomysł, aczkolwiek dla mnie jest za "ostry" . Co chcę przez to powiedzieć, moim zdaniem ekran ładowania powinien być, delikatniejszy, łagodniejszy, przyjemny dla oka. Aczkolwiek nie ważny jaki byłby ten ekran ładowania, to i tak będzie się lepiej oczekiwało na rozgrywkę :)
gravition:
Przede wszystkim czytelny rozkład jazdy, dostępny pod którymś z klawiszy F1-F12, najlepiej gdyby pokazywał się w formie graficznej albo był zaciągany z pdfa tak jak np. w misji l053 poranek - tam są fajne rozkłady jazdy, które odpalam na drugim monitorze i czuję się jak w lokomotywie. Oprócz tego czytelniejsze opisy przycisków w kabinie maszynisty.
TomekG:
Skoro koncert życzeń, to może jeszcze ja się odezwę. ;) Mi najbardziej w sumie brakuje w tym temacie jednej rzeczy i dodał bym taką możliwość, by pod którymś klawiszem wyświetlała się nam tylko sama aktualna prędkość. Czasami dotyczy to także czuwaka w niektórych lokomotywach. Reszta jest po prostu często zbędna i psuje tylko doznania wizualne. Wiadomo, że na szybie w rzeczywistości nic się nie wyświetla. ;) Czyli im tego mniej tym lepiej, a np. podczas jazdy SN61, SM42 wyświetlanie prędkości/czuwaka przydaje się. Spoglądanie na te dwie rzeczy za pomocą myszki i powracanie do widoku na wprost nie jest ani wygodne, ani naturalne. Puszczając wodze fantazji widzę jeszcze inne rzeczy, czyli żeby taki czuwak, czy też prędkościomierz mógł się opcjonalnie wyświetlać jak chociażby prawe lusterko w ETS2, czyli mamy je w tym miejscu, że spoglądamy na nie kierując na nie wzrok(czy też lekko odwracając głowę), co jest po prostu naturalne. Nie hamując fantazji widzę je w każdym loku(przynajmniej w tych, gdzie byłoby to przydatne) inne, czyli dedykowane... Yyy, no dobra, wystarczy, ;) ale napisy byłyby też całkiem ok, a wodotryskiem niech byłaby możliwość zmiany miejsca ich wyświetlania(chociażby wybór rogu ekranu, czy może czegoś więcej). :)
Joachimowicz:
Prędkość, ciśnienie, pozycja nastawnika, stopień hamowania, czuwak, shp, są podane pod F1. To menu jest skromne, nie ma nadmiaru informacji, jest po prostu praktyczne, wpisujące się w Twoje wytyczne.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej